HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΡύπανση από πετρελαιοειδή στον κόλπο του Βλυχού μετά την βύθιση δυο σκαφών

Ρύπανση από πετρελαιοειδή στον κόλπο του Βλυχού μετά την βύθιση δυο σκαφών

Ανακοίνωση Λιμενικού Σώματος

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, για βύθιση δύο Θ/Γ σκαφών, σημαίας Πολωνίας και Γαλλίας, τα οποία ήταν προσδεδεμένα παράλληλα εντός του λιμένα Βλύχου της Λευκάδας.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το πρώτο σκάφος είχε ημιβυθιστεί λόγω εισροής υδάτων, ενώ το δεύτερο βυθίστηκε λόγω της πίεσης που δέχτηκε από το πρώτο.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας και διατέθηκαν μέσα αντιρρύπανσης, ενώ ενημερώθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας και ένα καταδυτικό συνεργείο. Από το περιστατικό δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός, ωστόσο παρατηρήθηκε ρύπανση από πετρελαιοειδή. Στη συνέχεια, ποντίστηκε πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα γύρω από τα δύο σκάφη και αντιρρυπαντικός εξοπλισμός, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της ρύπανσης.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου διενεργείται προανάκριση κατά το άρθρο 277 παρ. 1Α του Π.Κ. “Πρόκληση Ναυαγίου” και του Π.Δ. 55/1998 “Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος”.

Σχετικά άρθρα: Βούλιαξαν σκάφη στο Βλυχό

Προηγουμενο αρθρο
Λιμενικό ταμείο Λευκάδας:  Προμήθεια – εγκατάσταση πίλαρ σκαφών στο λιμάνι Βλυχού 
Επομενο αρθρο
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης & Γύρω Δήμων «Η Φανερωμένη»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.