HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΌπως και σήμερα!

Όπως και σήμερα!

Στην δεκαετία του 1980 (μπορεί το 1985)  τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία της παραλιακής οδού Άγγελου Σικελιανού. Χωρίς την ξύλινη γέφυρα και πριν από την κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου. Η περιοχή αποτελούσε από τότε το ιδανικό μέρος για την φωτογράφηση μαγευτικών ηλιοβασιλεμάτων.

 Παρότι εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν καφέ και κάθε είδους κατάστημα εστίασης στην περιοχή, είναι χαρακτηριστική η πληθώρα των σταθμευμένων αυτοκίνητων. Είναι χαρακτηριστική και για την εποχή άλλα και για την περιοχή.

Η αγορά αυτοκίνητου εκείνα τα χρόνια ήταν στοιχείο κοινωνικής καταξίωσης και δικαιολογεί, κατά κάποιο τρόπο, την επίδειξη του στην παραλία. Σήμερα όμως δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο η στάθμευση  αυτοκίνητων στην περιοχή και παρόλα αυτά συνεχίζεται η ίδια κατάσταση.  Θα λέγαμε, σε αντιδιαστολή με το νυφοπάζαρο, πως  η Άγγελου Σικελιανού αποτελεί διαχρονικά… αυτοκινητοπάζαρο!

Προηγουμενο αρθρο
7η συνάντηση σεμιναρίου Ιστορίας και Τέχνης - video 6ης συνάντησης
Επομενο αρθρο
Πόσο καλά γνωρίζεις την ιστορία της Λευκάδας;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.