HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣικελιανός ο Άγγελος της Ποίησης

Σικελιανός ο Άγγελος της Ποίησης

ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ” η θεατρική παράσταση προς τιμήν του Πανανθρώπινου Λευκαδίτη Ποιητή στα πλαίσια του θεσμού “Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς”, στις 21 Ιουλίου 2021 στο Κηποθέατρο “Άγγελος Σικελιανός”.

Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή Άγγελου Σικελιανού (1884-1951).

Mε αφορμή την σημαντική αυτή επέτειο, θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φεστιβάλ «Άγγελος Σικελιανός» στο πλαίσιο ενός νέου, φιλόδοξου πολιτιστικού θεσμού που τιτλοφορείται “Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς” και στοχεύει να γίνει ένα Διεθνές Πνευματικό Φόρουμ.

Τόποι διεξαγωγής: Δελφοί, Συκιά, Λευκάδα, Σαλαμίνα, Αίγινα & Αθήνα. https://delphicheritage.eu/

Υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στα πλαίσια του θεσμού “Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021” στην Λευκάδα τον τόπο που γεννήθηκε ο ποιητής, θα ανέβει η θεατρική παράσταση “ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ” στις 21 Ιουλίου 2021 και ώρα 9 μ.μ. στο Κηποθέατρο “Άγγελος Σικελιανός”. Είσοδος ελεύθερη.

“ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ”
ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Φαλκώνης

ΗΘΟΠΟΙΟΙ με σειρά εμφανίσεως:
Γεωργία Ζώη
Αλέξανδρος Νταβρής
Ιωάννα Δαρμή
Πέτρος Τσαπαλιάρης
Σίλια Κατραλή Μινωτάκη
Όλγα Νικολαΐδου
Τέλης Ζώτος

ΜΟΥΣΙΚΗ: Μίκης Θεοδωράκης
ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Διονύσης Γράψας
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ: Σάκης Παπαδημητρίου
ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ: Μιρέλα Ρούτση

ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Σέβη Κινδύνη
ΣΚΗΝΙΚΑ : Γιάννης Βλάχος
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ – ΨΙΜΥΘΙΑ: Μπέττυ Λυρίτη
ΦΩΤΙΣΜΟΙ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιάννης Φαλκώνης
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ελένη Καταλιακού

«ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ

ο ΑΓΓΕΛΟΣ της ΠΟΙΗΣΗΣ»

Θεατρικό έργο που διατρέχει την ζωή, το όραμα και το έργο του Άγγελου Σικελιανού, από την γέννηση του στην Λευκάδα έως την εξέλιξή του σε πανανθρώπινο Ποιητή!

Συνοδοιπόροι του «οι πνοές της καθάριας του αγάπης», η Εύα και η Άννα Σικελιανού με τις μοναδικές προσωπικότητες τους και τα πρόσωπα της οικογένειάς του.

Η διαχρονική ποιητική δημιουργία του Άγγελου Σικελιανού, του πρώτου Έλληνα που προτάθηκε για το βραβείο Nobel, και παράλληλα οι κορυφαίες πράξεις του αγώνα του για την απελευθέρωση της Ελλάδας και του Κόσμου από τους Ναζί, ζωντανεύουν στη σκηνή.

Ξετυλίγεται το πνευματικό υφάδι της ζωής του με την πολυδιάστατη συνοδοιπόρο του “Δελφικού Οράματος” Εύα Σικελιανού και την πολύτιμη σύντροφο της ζωής του Άννα Σικελιανού, με απόλυτη πιστότητα ως προς τα αληθινά γεγονότα.

Φωτίζονται γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του « Άγγελου της Ποίησης » μεταλαμπαδεύοντας στους θεατές το πνεύμα του οικουμενικού οράματος των «Δελφικών Εορτών», της Πανανθρώπινης Αμφικτιονίας και της Παγκόσμιας Ειρήνης.

Προηγουμενο αρθρο
Ουρά αυτοκινήτων από τον Άγιο Μηνά μέχρι την πλωτή γέφυρα...
Επομενο αρθρο
Τι γίνεται με το νερό;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.