Τι γίνεται με το νερό;

Το χειρότερο καλοκαίρι εδώ και πολλά χρόνια ξεκίνησε φέτος σε ότι έχει σχέση με το νερό. Και δεν πρόκειται για μια βλάβη σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο αλλά για εκτεταμένη λειψυδρία, στην πόλη, στην Απόλπαινα, στα Περιβόλια.  Στα δε χωριά, η κατάσταση είναι χειρότερη. «Γράψτε σας παρακαλώ κάτι» μας παρακάλεσε με απόγνωση αναγνώστρια από τον Μικρό Γιαλό στον Πόρο, χτες το βραδύ.

Όσοι δε, έχουμε δεξαμενές,   καταλάβαμε το πρόβλημα μόλις σήμερα.  Οι βρύσες ούτε που στάζουν. Αυτό σημαίνει πως για να αδειάσουν τεράστιες δεξαμενές, η βλάβη ξεκίνησε πριν από μέρες και κανένας δεν έδωσε σημασία.

Εντάξει έχουμε κατανόηση, χρόνιο το πρόβλημα, αλλά επειδή άλλαξε ο σωλήνας στον Πόντε να μην «κοκορεύονται» οι αρμόδιοι. Ας βγουν από το «κλουβί» του Δημαρχείου  και ας κοιτάξουν δεξιά και αριστερά. Είναι Ιούνιος ακόμα, πως θα βγάλουμε καλοκαίρι;

Προηγουμενο αρθρο
Σικελιανός ο Άγγελος της Ποίησης
Επομενο αρθρο
Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού στα Ιόνια Νησιά

6 Σχόλια

  1. Δομνικη
    24 Ιουνίου 2021 at 18:52 — Απάντηση

    Είναι μια απαράδεκτη κατάσταση κάθε χρόνο. Νερό υπάρχει αλλά δεν ξέρουν να διαχειριστουν τα τεχνικά προβλήματα που εμφανίζονται λόγω κακοσυντηρημενου δικτύου ούτε και θέλουν να ελέγξουν τη σπατάλη που γίνεται. Εξάλλου τέτοια εποχή γεμίζουν οι πισίνες που δυστυχώς υπάρχουν πολλές στο νησί.

  2. Νικιάνα
    23 Ιουνίου 2021 at 19:08 — Απάντηση

    Δεν είναι μόνο οι προέδροι. Εδώ και χρόνια απο την Νικιάνα προς τον Αλέξανδρο πολλά χωράφια ποτιζόταν απο παράνομα λάστιχα τα οποία ενωνόταν στον κεντρικό αγωγό. Και τα πιο πολλά ήταν τρύπια σε 10 μεριές.
    Ευτυχώς αντικατέστησαν τον αγωγό και λογικά ξηλώθηκαν…Λεω λογικά γιατί με τους κατοίκους εκεί ποτέ δεν ξέρεις.

  3. Ageliki
    23 Ιουνίου 2021 at 12:44 — Απάντηση

    να συμπληρώσω στα προαναφερόμενα πως οι κύριοι των καρεκλών, νοιάζονται και για την πληρωμή των λογαριασμών….

    Επίσης, αδιαφορούν παντελώς για το γεγονός πως υπάρχουν πάρα πολλές ζημιές
    α) σε ηλεκτρικές συσκευές που καίγονται οι πλακέτες τους (από επαναλαμβανόμενες ηλεκτρονικές βλάβες λόγω ασταθούς πίεσης ή μη σταθερής παροχής νερού), ή
    β) από πλημμύρες στα σπίτια / διαμερίσματα επειδή κάποια βρύση έμεινε κατά λάθος ανοιχτή σε ώρα διακοπής ή ελάχιστης πίεσης από τα παιδιά ή τις ταλαίπωρες νοικοκυρές που τρέχουν με το μπουκάλι στο χέρι να τα προλάβουν όλα (μαγείρεμα, τουαλέτα, παιδιά…)
    γ) από πιεστικά τα οποία κάθε χρόνο θέλουν άλλαγμα

    Αυτά, πολύ φοβάμαι πλέον πως δεν τα σκέφτεται κανένας υπεύθυνος. Είμαι πλέον σίγουρη πως δεν νοιάζεται κανένας τους για τις δυσκολίες στην καθημερινότητα ενός νοικοκυριού. Όμως, τόκους υπερημερίας για καθυστέρηση έστω και μίας μέρας ξέρουν να ζητάνε…. Αστείο! Αν κάποιος ταλαίπωρος δει λογαριασμό θα προσέξει πως:
    Στους λογαριασμούς τα μεγαλύτερά ποσά που χρεώνονται είναι για ΠΑΓΙΑ, ΦΠΑ 13%, ΦΠΑ24%, Στρογγυλοποιήσεις επί της κατανάλωσης, και, για την αποχέτευση έχει πάλι Πάγιο, ξανά κόστος Αποχέτευσης και πάλι ΦΠΑ 24% …. Καλά δεν ντρέπονται να τα ζητάνε όλα αυτά όταν μας υποβάλλουν σε τόση διαρκή ταλαιπωρία?????? Τί να πω …. Μάλλον όχι, γιατί εγώ πρέπει να πληρώσω για 40 ευρώ νερό λογαριασμό 100 ευρώ και παράλληλα να έχω στοκ στο σπίτι εμφιαλωμένου νερού για “ώρα ανάγκης”…..

    Ξέρεις τί είναι να ρίχνεις νερό με το μπουκάλι στο πλυντήριο για να ολοκληρώσει την πλύση ενώ έχεις πληρώσει λεφτά για επιδιορθώσεις/αντικαταστάσεις πιεστικών? Ξέρεις τί είναι να σου λέει ο τεχνικός αλλαγή πλακέτας 400 ευρώ σε ολοκαίνουργια πλυντήρια ρούχων ή πιάτων? Και είμαι σίγουρη πως πολλές άλλες νοικοκυρές στους 2ου, 3ου ορόφους κατοικιών αντιμετωπίζουν πάρα πολλά άλλα ζητήματα.

    Σας ευχαριστώ που το δημοσιεύετε το μήνυμά μου

  4. Κωστας
    23 Ιουνίου 2021 at 01:21 — Απάντηση

    κατω στην παραλια πριν το σταθμο φορτισης και τις παλιες αντλειες καυσιμων εδω και 2μηνες τρεχει νερο πανω στο πεζοδρομειο που ειναι και επικινδυνο να γλυστησει καποιος εχω ενημερωσει και καμια ενεργεια δεν εχει γινει μεχρι σημερα οποτε τη ψαχνουμε?????

  5. Ελένη
    22 Ιουνίου 2021 at 18:20 — Απάντηση

    Φυσικά και δεν τους ενδιαφέρει, γιατί ο δήμαρχος και οι λοιποις συγγενείς όταν τελειώνουν την δουλειά τους μετά από μια δύσκολη μέρα στο δημαρχείο στο σπίτι τους εχουν νερό να κάνουν μπάνιο!!! Στο 1ο χιλιόμετρο Λευκάδας νυδριου στην περιοχή τσεχλιμπου δεν έχουμε νερό, 10 μήνες το χρόνο, αλλά δεν τους, ενδιαφέρει, νοιάζονται μόνο για την καρέκλα και για τις εφέ παραστάσεις!!!!

    • Ελένη Καραμποικη
      23 Ιουνίου 2021 at 16:10 — Απάντηση

      Παιδιά ότι και να λέμε εμείς δεν ιδρώνει το αυτί τους,στο δρόμο μετά από τον κωτσοβολο, δεξιά έτρεχε νερό 2 μήνες, και ο αντιδήμαρχος της υδρευσης πέρναγε κάθε μέρα,το έβλεπε αλλά,,,,,,,,,,περναμε τηλέφωνο στον Δήμο, αλλά οι υπαλληλοι ήταν για καφεδάκι,

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.