HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣσσσσ… η Λευκάδα κοιμάται!

Σσσσσ… η Λευκάδα κοιμάται!

Μας γράφει αναγνώστης:

Σας στέλνω δύο φωτογραφίες από την περιπέτεια που έζησε οδηγός φορτηγού, (και εμείς μαζί που περιμέναμε πίσω του), ο οποίος προσπάθησε να περάσει από τα “οδοφράγματα” που έχουν στηθεί ενόψει της ανάπλασης του πάρκου στην παραλία της Λευκάδας (Μποσκέτο). Για αρκετή ώρα προσπαθούσε να διασχίσει τον μοναδικό δρόμο που υπάρχει στην παραλία της πόλης (Πέτρου Φίλιππα-Πανάγου), με την βοήθεια ενός πολίτη που του έκανε κουμάντο, για να μην τρακάρει τόσο τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν παρανόμως παρκαρισμένα στη δεξιά πλευρά του δρόμου, όσο και τις προστατευτικές λαμαρίνες που έχει βάλει ο εργολάβος στην αριστερή πλευρά. Τελικά ο άνθρωπος μετά βασάνων τα κατάφερε και ξεμπλοκάρισε.

Και ρωτώ τώρα εγώ σαν ένας απλός πολίτης:

Γιατί η Τροχαία Λευκάδας και η Δημοτική Αστυνομία δεν απομακρύνουν όλα τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά του ανωτέρω δρόμου όταν υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες στάσης και στάθμευσης και επιπλέον γνωρίζουν ότι στις δημοτικές οδούς πρέπει να τηρείται το ελάχιστο πλάτος των 3,5 μέτρων για την προσπέλαση και εξυπηρέτηση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κ.λπ.);
– Τι θα είχε συμβεί αν στη θέση του φορτηγού ήταν η Πυροσβεστική;
Ο δρόμος λόγω των έργων είναι ο μοναδικός αυτή την εποχή. Δεν θα έπρεπε να παραμένει «ανοιχτός» μέρα νύχτα;
Καθημερινά δεν περνούν από το συγκεκριμένο σημείο όλοι όσοι από τους τοπικούς άρχοντες μας μιλούν και μας εγκαλούν για νομιμότητα και μάλιστα με ύφος χιλίων Καρδιναλίων;
Όταν για τα απλά και αυτονόητα θέματα αδιαφορούν, πως μπορούμε να τους εμπιστευθούμε για τα σοβαρότερα;
Άραγε οι πολίτες της Λευκάδας που το τελευταίο διάστημα βγήκαν με σθένος στους δρόμους και έδωσαν τη δική τους μάχη για τη σωτηρία του Κάστρου και της ευρύτερης περιοχής, άδικο είχαν που δεν εμπιστεύονταν τις προθέσεις και υποσχέσεις που τους έδιναν ότι τάχα μου υπάρχουν νόμοι και ελεγκτικοί μηχανισμοί;

Νόμοι υπάρχουν, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι κρατικές υπηρεσίες αγνοούνται!
Σσσσσ… η Λευκάδα  κοιμάται!

Προηγουμενο αρθρο
Ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου
Επομενο αρθρο
Παρουσίαση του βιβλίου «O Έλληνας αγρότης-επιχειρηματίας και οι επιλογές του»

2 Σχόλια

  1. ΣΚ
    6 Νοεμβρίου 2022 at 21:12 — Απάντηση

    Ποιος εχασε την παιδεια για να την βρουμε στη Λευκαδα.
    Αυτοι που παρκαρουν παρανομα ειναι οι ιδιοι που τους ενοχλεις εαν μια μαρμαρινη προτομη θα “πουντιασει”. Ειναι οι ιδιοι που θα φωναξουν κ θα επαναστατησουν εαν γινει κατι κ φυσικα ειναι οι ιδιοι που θα φωνασκουν αν τους γραψει η αστυνομια.
    Αυτοι ειμαστε…

  2. Takis Mik
    5 Νοεμβρίου 2022 at 22:08 — Απάντηση

    Η Λευκάδα δεν κοιμάται καθόλου. Απλά οι Λευκαδίτες έχουν θέμα με το γείτονα τους και την κατσίκα του. Ας ψωφίσουν και τα δύο. Γι’ αυτό παρκάρουν όπου να ‘ναι και όπως να’ναι (Έχουν ξεχάσει την πυρκαγιά και τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μέσα στα καντούνια). Η τροχαία, η δημοτική αστυνομία και οι τοπικοί παράγοντες ανύπαρκτοι για να τα έχουν καλά με όλους (επαγγελματίες και απλούς πολίτες).
    Επίσης θα ήταν προτιμότερο να είχαν το ίδιο σθένος για τον καθαρισμό του κάστρου από τα ερείπια και το σκουπιδαριό, όπως ορθώς είχαν ενάντια στην εμπορική εκμετάλλευση του κάστρου, για να γίνει ακόμα πιο φιλικό προς τους πολίτες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.