HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτο Δημοτικό συμβούλιο της Λευκάδας οι Μεγανησιώτες για την υποβάθμιση του Σχολείου τους

Στο Δημοτικό συμβούλιο της Λευκάδας οι Μεγανησιώτες για την υποβάθμιση του Σχολείου τους

Με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Δάγλα αντιπροσωπεία γονέων και κηδεμόνων από το Μεγανήσι, παρευρέθηκε στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο της Λευκάδας, ζητώντας τη συμπαράσταση του, για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την επικείμενη υποβάθμιση του δημοτικού Σχολείου του νησιού.

Η χτεσινή παρουσία των Μεγανησιωτών αποτελεί συνέχεια της δυναμικής κινητοποίησης που πραγματοποίησαν την Πέμπτη στη Λευκάδα, η οποία περιλάμβανε εκτός των άλλων, συνάντηση με τον Προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας και τον Αντιπερειφερειάρχη κ. Χαλικιά.

Στο ΔΣ, ο δήμαρχος Μεγανησίου διάβασε το ψήφισμα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Η παρουσία και οι τοποθετήσεις των Μεγανησιωτών τόσο στο ΔΣ όσο και σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις που είχαμε, ήταν τελείως διαφορετικές τόσο σε ήθος όσο και σε ύφος, από ό,τι έχουμε δει, να συμβαίνει σε συζητήσεις ψηφισμάτων. Επικεντρώθηκαν στο προβλήμά τους χωρίς πολιτικολογίες και περιττές κουβέντες. Ήταν έκδηλη η αγωνία τους για τη μάθηση των παιδιών τους. Αλλά το σπουδαιότερο –και τονίστηκε ιδιαίτερα- ήταν η αγωνία τους για το μέλλον του νησιού τους.

Το Μεγανήσι είναι ένας ευλογημένος τόπος. Είναι ένας παράδεισος. Μπορεί να ζήσει τους κατοίκους του. Οι άνθρωποι δεν θέλουν το νησί τους «ανοιχτό» πέντε μήνες το χρόνο! Ποιος από τους ντόπιους, αλλά και από όσους ενδεχομένως θελήσουν να επιστρέψουν στο νησί, θα το αποφασίσει, όταν δεν θα μπορούν τα παιδιά του, από το Δημοτικό ακόμα, να έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τα παιδιά της υπόλοιπης χώρας;

Το δημοτικό συμβούλιο της Λευκάδας στο σύνολό του βρέθηκε στο πλευρό των Μεγανησιωτών -ευτυχώς αυτή τη φορά- χωρίς φανφάρες και άχρηστες κορώνες.

Οι Μεγανησιώτες, δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις ενέργειές τους, μέχρι την οριστική διαβεβαίωση, ότι το Σχολείο τους δεν θα υποβιβαστεί από τετραθέσιο σε τριθέσιο. Μια απόφαση που δεν αφορά την επιβίωση του Σχολείου, αλλά και το μέλλον του νησιού.

Προηγουμενο αρθρο
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας: Η απάντηση στο λαϊκισμό είναι οι μεταρρυθμίσεις
Επομενο αρθρο
Όντως έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει μορφή η αμμόγλωσσα

1 Σχόλιο

  1. Λιβιτσανη Ευα
    29 Φεβρουαρίου 2016 at 16:42 — Απάντηση

    Ευχαριστουμε πολυ για τη θερμη υποδοχη σας για το προβλημα που αντιμετωπιζει το Δημοτικο Σχολειο μας.Ελπιζουμε στο σωστο για την τυχη του σχολειου μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.