HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣυλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Γιώργου Γραμματικάκη από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Γιώργου Γραμματικάκη από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου

Η πρόσφατη απώλεια του διακεκριμένου φυσικού, πρώην πρύτανη, πρώην ευρωβουλευτή, καθηγητή και φίλου Γιώργου Γραμματικάκη είναι βαριά για ολόκληρη την κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου, ιδιαίτερα για τους συναδέλφους του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.  

Τον θυμόμαστε ως Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου για μια τετραετία (2000-2004). Ήταν ο Πρόεδρός μας καθώς η μουσική ήταν στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων του, ιδιαίτερα η σύνδεση της Επιστήμης με τη Μουσική. Γι αυτό το σκοπό συνεργάστηκε με συναδέλφους του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, όπως τον Καθηγητή Βιόλας Ανδρέα Γεωργοτά και τον Καθηγητή Βιολιού Σπύρο Γκικόντη. Μέχρι πρόσφατα πραγματοποιούσε  σχετικές εκδηλώσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδος, όπως στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.  Η τελευταία εκδήλωση που συμμετείχαμε ήταν στην Ευρωβουλή όπου είχε προσκαλέσει τους αγαπημένους φίλους του, όπως μας αποκαλούσε, ως εκλεγμένος ευρωβουλευτής από το 2014 με το «Ποτάμι». Η ομιλία του στην Ευρωβουλή των Βρυξελλών συνοδεύτηκε από τους ήχους του βιολιού του Σπύρου Γκικόντη. 

Αγαπημένε Πρόεδρε και φίλε μας Γιώργο Γραμματικάκη,

Στις «Συνομιλίες σου με το Φως», μιλάς για την Γένεσή του πριν από αιώνες αιώνων, «σε έναν Χώρο όπου δεν υπήρχε χώρος, και σε έναν Χρόνο όπου δεν υπήρχε χρόνος». Σε αυτό το αρχέγονο Φως, απόλυτα εναρμονισμένο με τους ήχους της ‘αρμονίας των σφαιρών’, σε αποχαιρετούμε με απέραντη θλίψη αναγνωρίζοντας το βάθος της απώλειας στο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών και, πάνω από όλα, στις καρδιές μας.

Οι φίλοι σου και φίλοι της μουσικής

Του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

Ιονίου Πανεπιστημίου

Προηγουμενο αρθρο
Δράση συνεργασίας του Κέντρου πρόληψης «Δίαυλος» με το Πειραματικό Λύκειο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Θ. Καββαδάς: Καλύφθηκαν σχεδόν στο 100 τα κενά στα σχολεία της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.