HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣυναντήσεις της Πρέσβεως της Σλοβακίας στη Λευκάδα

Συναντήσεις της Πρέσβεως της Σλοβακίας στη Λευκάδα

  ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 25/2/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη της Πρέσβεως της Σλοβακίας στο Δήμο Λευκάδας

Η Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, κα Iveta Hricona επισκέφθηκε το Δήμο Λευκάδας την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 και είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αναστάσιο Γαζή και την Σύμβουλο Πολιτισμού κα Ιωάννα Φίλιππα.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε από τις δύο πλευρές η πρόθεση για τόνωση των σχέσεων της Σλοβακίας με την Ελλάδα  στον τομέα του πολιτισμού, του τουρισμού, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού μέσα από συνεργασίες σε επίπεδο Δήμων.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γαζής παρουσίασε στην Πρέσβη σειρά προτάσεων συνεργασίας οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εξής :

  • Διασύνδεση της Λευκάδας με πολιτιστικά γεγονότα ή φεστιβάλ της Σλοβακίας με σκοπό να συμμετέχουν σε αυτά οι πολιτιστικοί φορείς της Λευκάδας.
  • Πρόσκληση φολκλορικού συγκροτήματος από τη Σλοβακία στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας με την ευγενική μεσολάβηση της Πρεσβείας της Σλοβακίας.
  • Διοργάνωση δίδυμης πολιτιστικής εκδήλωσης Slovakia Day in Lefkada και Lefkada Day in Slovakia η οποία θα περιλαμβάνει μουσική, χορό, εικαστικά, σινεμά, γευσιγνωσία.
  • Διασύνδεση του Γυμνασίου Grosslingova της Μπρατισλάβας – στο οποίο διδάσκεται ως μάθημα επιλογής η Ελληνική γλώσσα – με ένα Γυμνάσιο της Λευκάδας, με σκοπό την προώθηση της εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας.
  • Συμμετοχή του Δήμου Λευκάδας στην έκθεση τουρισμού ITF Slovakiatour της Μπρατισλάβας.
  • Αποστολή πρόσκλησης για τον Πράσινο Ημιμαραθώνιο της Λευκάδας.

Μετά το πέρας της συζήτησης η Πρέσβης ξεναγήθηκε στη Συλλογή «Δώρα Πολιτισμών» του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας και ενθουσιάστηκε εντοπίζοντας αντικείμενα από τη Σλοβακία στις Αίθουσες της Συλλογής.  

Στο προσεχές διάστημα η Πρέσβης και ο Αντιδήμαρχος συμφώνησαν να βρίσκονται σε στενή επαφή για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αναπτύχθηκαν.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας με την Πρέσβη της Σλοβακίας – Στο επίκεντρο οι τουριστικές, εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις

Την Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Iveta Hricova, υποδέχθηκε σήμερα (24/2/2022) στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενάς, και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στον τουρισμό, τα τοπικά προϊόντα και τον πολιτισμό.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα, ο κ. Κτενάς ενημέρωσε την Πρέσβη της Σλοβακίας για τις προσπάθειες που καταβάλει η Περιφερειακή Αρχή σχετικά με την τουριστική προβολή της περιοχής και παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της Λευκάδας ως προορισμό για τους Σλοβάκους, όπως είναι η οδική σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα, το φυσικό περιβάλλον, τα τοπικά προϊόντα και ο πολιτισμός.

Από την πλευρά της, η κα. Hricova επεσήμανε πως η Λευκάδα διαθέτει μεγάλο αναπτυξιακό δυναμικό σε πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων ο Τουρισμός καθώς και τα πολιτισμικά θέματα που προάγουν τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. 

Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή τονίστηκε, και από τις δύο πλευρές, η αναγκαιότητα για περαιτέρω συνεργασία και την εγκατάσταση σταθερών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Περιφερειών της Σλοβακίας.
Στο τέλος της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων, όπου μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας πρόσφερε στην κα. Hricova καλάθι με τοπικά προϊόντα.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα κ. Ιveta Hricova υποδέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος Σωτήριος Σκιαδαρέσης στο Επιμελητήριο Λευκάδας, στο πλαίσιο επίσκεψης της στη περιοχή. Η Πρέσβης ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου καθώς και για θέματα τουρισμού και εμπορίου.

Η κ.Iveta Hricova άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πλάνο δράσεων του Επιμελητηρίου σε θέματα τουρισμού αλλά και εξαγωγικής δραστηριότητας των τοπικών προϊόντων.

Το πλαίσιο της συζήτησης βασίστηκε στη δυνατότητα σύναψης συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου και της Πρεσβείας της Σλοβακίας στην Ελλάδα σε θέματα τουρισμού και εμπορικής δραστηριότητας.

Σε δεύτερη φάση, αφού εξειδικευτούν οι όροι της συμφωνίας θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών .

Προηγουμενο αρθρο
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή 25/2
Επομενο αρθρο
Η πορεία της πανδημίας σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.