HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΣύβοτα: Τα Φιόρδ της Λευκάδας!

Σύβοτα: Τα Φιόρδ της Λευκάδας!

Τα Σύβοτα βρίσκονται σε απόσταση περίπου 33 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας, στην ανατολική πλευρά του νησιού. Πρόκειται για ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό χτισμένο μέσα στον κόλπο που σχηματίζεται στην περιοχή εκείνη και κατά μήκος του λιμανιού φιλοξενούνται συνήθως δεκάδες σκάφη.

Στο ξακουστό και φημισμένο για την ομορφιά του, λιμάνι θα βρείτε παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες με φρέσκα θαλασσινά και άφθονο ψάρι καθώς και τοπικές σπεσιαλιτέ.

Ο γραφικός οικισμός, αγκαλιασμένος από κατάφυτους λόφους, αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα αγκυροβόλια όσων ταξιδεύουν με σκάφος στο Ιόνιο.

10

11

12

114

Τα Σύβοτα Λευκάδας, έχουν χαρακτηριστεί σαν παραδοσιακός οικισμός. Είναι ένα από τα γραφικότερα λιμάνια του Ιονίου, σε έναν φυσικό όρμο που παρέχει δυνατότητα ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής.
Είναι γνωστό στους ιστιοπλόους καθώς το προτιμούν σαν ιδανικό και ασφαλή προορισμό για τις θαλάσσιες περιηγήσεις τους και την ξεχωριστή φυσική ομορφιά του.

Πηγή: lefkadabeach.com

Προηγουμενο αρθρο
Συνέντευξη Τύπου Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Οι πέντε βρύσες του Παζαριού της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.