HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εργαζομένων Νοσ. Λευκάδας: Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του εμβολιαστικού κέντρου

Σύλλογος εργαζομένων Νοσ. Λευκάδας: Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του εμβολιαστικού κέντρου

Θέμα: «Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου Λευκάδας».  

Απλήρωτοι παραμένουν οιεργαζόμενοι (επισκέπτες υγείας, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό)  που δουλεύουν στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου για πάνω από ένα χρόνο, συγκεκριμένα από  τον Ιανουάριο του 2021 που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί μέχρι τώρα. 

Ο νόμος 4798/2021 άρθρο 226 ορίζει ότι: «στο λοιπό προσωπικό (….) πλην γιατρών(….) που απασχολείται στα εμβολιαστικά κέντρα χορηγείται επιπλέον καθαρό ποσό είκοσι (20) ευρώ ανά εργαζόμενο για εκάστη ημέρα απασχόλησης του τα Σάββατα, Κυριακές και τις αργίες υπό την προϋπόθεση της απασχόλησης του τουλάχιστον έξι (6) ώρες ημερησίως κατά τις ανωτέρω ημέρες»

Επίσης ο ίδιος νόμος προβλέπει ότι: «η απασχόληση του προσωπικού που παρέχεται τα Σάββατα  αποζημιώνεται όπως τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες (….) ίση με το ημερομίσθιο αυξημένο κατά σαράντα τις εκατό (40%)»…. 

Παρά την ύπαρξη του νόμου λοιπόν και την εφαρμογή του σε όλα σχεδόν τα εμβολιαστικά  κέντρα της χώρας, οι εργαζόμενοι στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου που εργάστηκαν αυτές  τις μέρες για όλο αυτό το διάστημα, δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ!!! 

Δικαιολογημένη είναι λοιπόν η αγανάκτηση μας όταν παρακολουθούμε την ίδια ώρα που δίνονται  δις ευρώ, 11 μόνο για φέτος από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και το «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» στους  μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για τις «πράσινες» και «ψηφιακές» επενδύσεις τους που αφορούν την  αύξηση των κερδών τους και όχι τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες , να μειώνεται η χρηματοδότηση για τη  δημόσια Υγεία κατά 801 εκατ. ευρώ και οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι μήνες τώρα ! 

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροΐδα διότι έχετε ενημερωθεί για το γεγονός με την επιστολή που  σας στείλαμε εδώ και δύο μήνες ! 

ΖΗΤΑΜΕ για μια ακόμη φορά να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους.

Προηγουμενο αρθρο
Αυτή είναι η μακρύτερη και βαθύτερη υποθαλάσσια σήραγγα στον κόσμο (video)
Επομενο αρθρο
Επίσκεψη βουλευτή Θ. Καββαδά στο Λιμεναρχείο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.