HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤο αδιαχώρητο στο λιμάνι της Λυγιάς για την φετινή γιορτή Ψαριού

Το αδιαχώρητο στο λιμάνι της Λυγιάς για την φετινή γιορτή Ψαριού

Το αδιαχώρητο επικράτησε χτες το βράδυ στην γιορτή ψαριού που πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα χρονιά στο λιμάνι της Λυγιάς. Ειλικρινά τόσο πολύ κόσμο συγκεντρωμένο δεν έχουμε ξαναδεί σε καμιά εκδήλωση.

Δεν επικράτησε όμως καθόλου στριμωξίδι και ανοργανωσιά. Όλα ήταν ρυθμισμένα στην εντέλεια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατούνας, που για μια ακόμα χρονιά μοσχοβόλησε όλη τη Λυγιά από τις ψητές στα κάρβουνα σαρδέλες. Και δεν θα μπορούσε να σερβιριστεί τίποτα άλλο αφού η Λυγιά είναι το κατ’ εξοχήν ψαροχώρι της Λευκάδας. Ακόμα και σήμερα παρά την επέλαση του τουρισμού πολλοί κάτοικοι του χωριού εξακολουθούν να ασχολούνται με το ψάρεμα.

DSCN0296

Ψητή σαρδέλα στα κάρβουνα, ντομάτα και ριγανάδα ήταν το μενού. Ο κόσμος το τίμησε δεόντως. Η βραδιά ξεκίνησε με την εμφάνιση του φολκλορικού συγκροτήματος της Κόστα Ρίκα, που πραγματοποίησε μια σύντομη εμφάνιση. Το συγκρότημα πρέπει να είναι από τα καλύτερα του φετινού φεστιβάλ, από όσο είδαμε. Εκπληκτικοί μουσικοί και χορευτές με πηγαία κίνηση.

Στη συνέχεια τα λόγο πήρε η Ελληνική ορχήστρα με παραδοσιακή μουσική και το γλέντι άναψε για τα καλά. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Διγενής έτρεχε ασταμάτητα. Θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου αλλά και την εξέλιξη της βραδιάς.

Προηγουμενο αρθρο
Παράκρουση…
Επομενο αρθρο
Ξαναεπιστρέφουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Νικήτα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.