HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤο γιοτ του Ωνάση στο Σκορπιό το 1968,  μια μέρα πριν το γάμο του με την Τζάκι Κένεντι

Το γιοτ του Ωνάση στο Σκορπιό το 1968,  μια μέρα πριν το γάμο του με την Τζάκι Κένεντι

Το γιοτ του Αριστοτέλη Ωνάση «Χριστίνα» αγκυροβολημένο στο Σκορπιό, στις 19 Οκτωβρίου 1968,  μια μέρα πριν το γάμο του με την Τζάκι Κένεντι.

Στις 20 Οκτωβρίου 1968, και ενώ η Δικτατορία της 21ης Απριλίου συμπληρώνει ήδη ενάμιση χρόνο ζωής, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς κοινής γνώμης για ένα κοσμικό γεγονός. Είναι ο «γάμος του αιώνα», όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς, ο γάμος μεταξύ του 62χρονου έλληνα οικονομικού μεγιστάνα, Αριστοτέλη Ωνάση και της 39χρονης, Τζάκι Κένεντι, χήρας του προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι.

Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες, και φυσικά το μεγάλο διεθνές «αγκάθι» ήταν ότι η χήρα Κένεντι, που τόσο αγάπησε ο αμερικανικός λαός ως πρώτη κυρία, γινόταν πλέον σύζυγος ενός πανίσχυρου, μη αμερικανού, επιχειρηματία.

Γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ» της 21ης Οκτωβρίου:

«Ο συγκλονιστικώτερος γάμος της εποχής μας έγινε χθες το απόγευμα στο μικρό νησί Σκορπιός του Ιονίου, σε στενώτατο οικογενειακό κύκλο.

»Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, κυρίαρχος των θαλασσών με τα καράβια του, και η Ζακελίν Κέννεντυ, πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, έγιναν σύζυγοι.

»Ήταν μια ένωση της φήμης, της ομορφιάς και του αχανούς πλούτου, ρομαντική για ορισμένους, ηθικά απαράδεκτη για άλλους, συγκλονιστικά ενδιαφέρουσα εν πάση περιπτώσει για όλους σε όλο τον κόσμο…»

Κεντρική εικόνα: https://www.ebay.com/
Κείμενο: https://www.tovima.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Χρόνης Αηδονίδης: Γιατί τον αποκαλούσαν «αηδόνι» της Θράκης – Όλη η διαδρομή του
Επομενο αρθρο
Η εταιρεία μας «Θέρος ΕΕ» αναζητά εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.