HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο εφιαλτικό σενάριο για τον τουρισμό «ante portas»

Το εφιαλτικό σενάριο για τον τουρισμό «ante portas»

Χάνεται όπως όλα δείχνουν η φετινή τουριστική περίοδος

Η μία μετά την άλλη οι τουριστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενοικίασης πολυτελών κατοικιών ακυρώνουν τα συμβόλαιά τους με τους ιδιοκτήτες και υπογράφουν, νέα με αφετηρία εκκίνησης την πρώτη Ιουλίου, ελαστικά και σε πολύ χαμηλότερες τιμές των αρχικών συμβολαίων.

Πολλοί ξενοδόχοι που σήμερα με κυβερνητική εντολή έχουν κατεβάσει ρολά, σκέφτονται εάν την επόμενη μέρα της άρσης των μέτρων, θα προσλάβουν προσωπικό ή εάν θα βάλουν την επιχείρησή τους στον “πάγο” ‘έως τον Απρίλιο του 2021 όπου θα έχει περάσει η έξαρση του επιδημικού κύματος του Κορωναϊού.

Τέσσερις χώρες, κύριες αγορές τουριστών για την περιοχή μας έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψουν στους πολίτες τους να εξέλθουν από την χώρα για διακοπές χωρίς συνέπειες. Αυτές είναι η Αγγλία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Τσεχία. Ανάλογες αποφάσεις αναμένουμε από την Ολλανδία. Βέλγιο, Ιταλία, Γαλλία και Σουηδία βρίσκονται στο ζενίθ της επιδημίας

Οι tour operator ζητούν από την εγχώρια αγορά τρίμηνη σεζόν χωρίς υγειονομικό έλεγχο στις πύλες εισόδου της χώρας, αρχής γενομένης από 1η Ιουλίου και με δυνατότητα παράτασης και τον Οκτώβριο. Αυτό όμως το σενάριο προϋποθέτει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα αποκαταστήσουν την αεροπορική σύνδεση και θα επιτρέψουν στους πολίτες τους να επιστρέψουν χωρίς να τους βάλουν σε καραντίνα. Στο σενάριο αυτό αντιτίθεται και η Ελλάδα, αφού δεν είναι έτοιμη για την αντιμετώπιση κρουσμάτων  στα νησιά.

Οι μεμονωμένοι τουρίστες δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα βρούν αεροπορικό εισιτήριο ακόμα κι αν το επιθυμούν για να έρθουν στην χώρα μας.

‘Όσων αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κανείς ότι πρώτη προτεραιότητα του Έλληνα των 800 ευρώ βοηθήματος και με την επαγγελματική και οικονομική αβεβαιότητα να βρίσκεται μπροστά του τον Σεπτέμβριο, είναι να κάνει “άνετες” διακοπές.

Το ερώτημα για εμάς πλέον δεν είναι εάν θα έχουμε τουριστική σεζόν φέτος, το ερώτημα είναι ποιός επιχειρηματίας θα αντέξει την αναμονή και τα έξοδα μιας ολόκληρης χρονιάς.

Ακόμα και εάν το αμέσως επόμενο διάστημα υποθέσουμε ότι θα βρεθεί το εμβόλιο ή έστω κάποιο φάρμακο που θ αντιμετωπίζει τον Κορωναϊό, η επιστροφή στα περυσινά επίπεδα και στην κανονικότητα υπολογίστε τουλάχιστον μια τριετία με συντηρητικούς υπολογισμούς.

Συμπέρασμα: Ετοιμαστείτε για δύσκολο Καλοκαίρι κι έναν οικονομικά “βαρύ Χειμώνα”, όπου όμοιό του δεν είδαμε ούτε την περίοδο της χρεοκοπίας της χώρας το 2010!

Πηγή: meganisinews.eu

Προηγουμενο αρθρο
150.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στον Δήμο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Αποχή δικηγόρων Λευκάδας αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.