HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤο Κίεβο που αντιστέκεται

Το Κίεβο που αντιστέκεται

Ύστερα από σχεδόν δύο 24ωρα γενικευμένης ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, όλα θα κρίνονταν σε μια πόλη. Το Κίεβο. Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας ήταν εξαρχής ο στρατηγικός στόχος της ρωσικής εισβολής –που κατ’ όνομα και μόνο έγινε τάχα για να προστατευθούν οι ρωσόφωνοι πληθυσμοί στο Ντονμπάς και δηλωμένο σκοπό έχει την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος της αρεσκείας του Βλαντίμιρ Πούτιν. Η νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ήταν μια νύχτα τρόμου. Ως την επόμενη.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούσαν να εισβάλουν σε αυτήν την ιστορική πόλη των τριών εκατ. κατοίκων, έχοντας απέναντί τους όχι μόνο έναν τακτικό στρατό, αλλά και αμέτρητους άνδρες και γυναίκες που δημιούργησαν μια πολιτοφυλακή έχοντας από το απόγευμα προμηθευτεί όπλα, προεξοφλώντας έναν πόλεμο στους δρόμους, σπίτι – σπίτι, γειτονιά – γειτονιά, ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Την ίδια ώρα, η τύχη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προέδρου της Ουκρανίας, αναδεικνυόταν σε κορυφαίο πολιτικό ζήτημα καθώς η Μόσχα είχε ξεκαθαρίσει ότι σκοπεύει να τον εκδιώξει από την εξουσία, επιβάλλοντας παράλληλα αυτό που ο ίδιος ο Πούτιν περιέγραψε ως «αποστρατιωτικοποίηση» και «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας. Ο ίδιος αρνήθηκε ακόμα και να φυγαδευτεί, λέγοντας ότι θα πολεμήσει για την πατρίδα του.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις:

21:42
Άλλοι τέσσερις ομογενείς έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς κοντά στη Μαριούπολη. Οργή του Νίκου Δένδια, που κάλεσε τη Ρωσία «να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών».

20:37
Υστερα από εβδομάδες «ουδέτερης» στάσης —κατά τις οποίες έστειλε μόνο μερικές χιλιάδες… κράνη στην Ουκρανία— η Γερμανία ανταποκρίνεται κάπως στο κάλεσμα για εξοπλισμό των Ουκρανών. Οπως έγινε γνωστό, αντιαρματικά οβιδοβόλα D-30 από το οπλοστάσιο του «Λαϊκού Στρατού» της πρώην Ανατολικής Γερμανίας θα σταλούν στην Ουκρανία μέσω Εσθονίας. Τα όπλα είχαν αρχικά πωληθεί στη Φινλανδία το 1990 και αναμένεται να παραδοθούν «το συντομότερο δυνατό» στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Επιπλέον, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την έγκριση της παράδοσης 400 αντιαρματικών ρουκετοβόλων μέσω Ολλανδίας και 14 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και 10.000 τόνους πυρομαχικών μέσω Πολωνίας. Απευθείας από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα αποσταλούν στην Ουκρανία ακόμη 1.000 αντιαρματικά και 500 πύραυλοι Stinger.
20:35
Σύμβουλος της προεδρίας της Ουκρανίας ανέφερε ότι: α) μέχρι τώρα 3.500 ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, β) ότι η Ρωσία δεν έχει πραγματοποιήσει σημαντική προέλαση το τελευταίο 24ωρο και γ) ότι η Ρωσία δεν προχωρά στο Κίεβο.
20:23
Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι θα προμηθεύσει την Ουκρανία με 2.000 πολυβόλα και 3.800 τόνους καύσιμα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν, ο οποίος στο διάγγελμά του την Πέμπτη είχε απειλήσει με αντίποινα όποια χώρα σπεύσει να παρέμβει στην στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας.
20:12
Στην Αθήνα, το κτίριο του κοινοβουλίου φωταγωγείται με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας σε ένδειξη συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό.

19:55 «Θα πολεμήσουμε όσο χρειαστεί για να απελευθερώσουμε τη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέες του δηλώσεις. «Το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία πρότειναν να μεσολαβήσουν για τη διοργάνωση συνομιλιών με τη Ρωσία» πρόσθεσε.

19:09 Την αποστολή 400 αντιαρματικών ρουκετοβόλων όπλων (RPG) γερμανικής κατασκευής στην Ουκρανία μέσω Ολλανδίας ενέκρινε η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο. Η απόφαση αυτή συνιστά ανατροπή της μέχρι τώρα πολιτικής του Βερολίνου περί απαγόρευσης αποστολής θανατηφόρων όπλων σε περιοχές κρίσης.

18:32 Πυρά του ρωσικού πυροβολικού σκότωσαν 19 αμάχους και τραυμάτισαν άλλους 73 στην περιοχή του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο την περιφερειακή κυβέρνηση.

18:25 Άλλοι τέσσερις ομογενείς έχασαν σύμφωνα με πληροφορίες τη ζωή τους στην ανατολική Ουκρανία, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους έξι. Η ρωσική πρεσβεία ισχυρίζεται ότι ο ουκρανικός στρατός σκότωσε τους αμάχους (περισσότερα εδώ).

17:35 Οι ρωσικές μονάδες στην Ουκρανία έλαβαν εντολή να συνεχίσουν την επίθεσή τους από όλες τις κατευθύνσεις έπειτα από μια παύση την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, το οποίο επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Επαναλαμβάνοντας παρόμοια σχόλια του Κρεμλίνου, το υπουργείο Άμυνας δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ότι η παύση της Παρασκευής έγινε ενόψει συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, αλλά η επίθεση συνεχίζεται αφού -σύμφωνα με τη Ρωσία- η Ουκρανία αρνήθηκε να διαπραγματευτεί.

17:27

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης της Τσετσενίας και σύμμαχος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτν, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters πως τσετσένοι μαχητές έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία, ενώ προέτρεψε τους Ουκρανούς να ανατρέψουν την κυβέρνησή τους.

Ο Καντίροφ μιλάει σε τσετσένους στρατιώτες στο Γκρόζνι, λίγο προτού αναχωρήσουν για την Ουκρανία (REUTERS/Chingis Kondarov)

Είναι ενδιαφέρον ότι ο κυνισμός του Πούτιν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που στέλνει μουσουλμάνους μαχητές σε περιοχές χριστιανών ορθόδοξων.

16:34

Την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε ο βομβαρδισμός αμάχων και ο θάνατος δύο ομογενών στο χωριό Σαρτανά, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τη Μαριούπολη. Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον ρώσο πρεσβευτή στην Αθήνα και τον κάλεσε την Κυριακή  στο υπουργείο Εξωτερικών

16:00

Ότι ο Ταγίπ Ερντογάν τον διαβεβαίωσε πως θα κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πλοία, υποστήριξε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Τwitter μετά από επικοινωνία που είχε με τον τούρκο πρόεδρο. Συγκεκριμένα, ο ουκρανός πρόεδρος έγραψε: «Ευχαριστώ τον φίλο μου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον λαό της Τουρκίας για την ισχυρή υποστήριξή τους. Η απαγόρευση διέλευσης ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και η σημαντική στρατιωτική και ανθρωπιστική υποστήριξη για την Ουκρανία είναι εξαιρετικά σημαντικές σήμερα. Οι άνθρωποι της Ουκρανίας δεν θα το ξεχάσουν ποτέ αυτό!»

15:52
Το Κρεμλίνο κατηγόρησε την Ουκρανία, στην τρίτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα, ότι εκτροχίασε μια εκεχειρία αρνούμενη τις διαπραγματεύσεις. «Χθες, Παρασκευή, εν αναμονή των διαπραγματεύσεων, ο ρώσος πρόεδρος διέταξε την παύση της προώθησης του βασικού μέρους των δυνάμεων» της Μόσχας, διαβεβαίωσε ο Πεσκόφ. «Δεδομένου ότι η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις, η προώθηση των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε εκ νέου σήμερα», συμπλήρωσε. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου είπε επίσης ότι η Ρωσία ανέμενε τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση ως απάντηση στην εισβολή και λαμβάνει μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπό τους στην οικονομία. «Κατόπιν, θα πρέπει να αναπτύξουμε τα αντίποινα», κατέληξε.

15:27

O δήμαρχος της ουκρανικής πόλης Ακτίρκα, Πάβλο Κουζμένκο, έκανε λόγο για νεκρούς και τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην ανατολική πλευρά της χώρας.

14:28

Ο δήμαρχος του Κιέβου ανακοίνωσε την αυστηροποίηση των όρων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ λόγω της ρωσικής εισβολής, προειδοποιώντας πως κάθε άνθρωπος που θα κυκλοφορεί στον δρόμο μεταξύ 17.00 και 08.00 θα αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως εχθρός. «Όλοι οι πολίτες που θα βρίσκονται στον δρόμο κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα θεωρούνται μέλη ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης του εχθρού», ανέφερε ο Βιτάλι Κλίτσκο στο Telegram.

14:15 Η ρωσική πρεσβεία στη Γαλλία ζητά εξηγήσεις από τις γαλλικές αρχές σχετικά με την κατάσχεση ενός ρωσικού εμπορικού πλοίου στη Μάγχη, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την πρεσβεία. Ένα πλοίο, που οι γαλλικές αρχές είπαν ότι ενδέχεται να ανήκει σε μια ρωσική εταιρεία για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι παραβίασε τις εμπορικές κυρώσεις που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία κατασχέθηκε από το γαλλικό λιμενικό, νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

14:08

Περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν διασχίσει τα σύνορα της Πολωνίας από την Ουκρανία, από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή. Το 90% των προσφύγων πήγαν ή πάνε στην Πολωνία σε φίλους ή σε γονείς, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρονται σε εννέα κέντρα υποδοχής που έχουν εγκατασταθεί κοντά στα σύνορα. Εκεί τους προσφέρεται φαγητό, ιατρική βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης, ένα μέρος να ξεκουραστούν και πληροφορίες σχετικά με την πορεία που θα ακολουθήσουν.

Μία γυναίκα δακρύζει κατεβαίνοντας από το λεωφορείο προκειμένου να περάσει τα σύνορα προς την Πολωνία

13:46

Το γαλλικό πολεμικό ναυτικό εμπόδισε τη διέλευση ρωσικού φορτηγού πλοίου που έπλεε στο κανάλι της Μάγχης που προοριζόταν για την Αγία Πετρούπολη. Σύμφωνα με το BBC, γάλλοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η πορεία του πλοίου ανεκόπη σύμφωνα με τις νέες κυρώσεις της ΕΕ προσθέτοντας ότι ανακατευθύνθηκε προς το βόρειο λιμάνι της Boulogne-Sur-Mer.

13:04 
Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαιώνοντας ότι η ουκρανική πρωτεύουσα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεών του. «Σταθήκαμε όρθιοι και πολεμήσαμε με επιτυχία τις επιθέσεις του εχθρού. Οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές πόλεις και περιοχές. Το Κίεβο και οι περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα ελέγχονται από τον στρατό μας. Οι κατακτητές ήθελαν να μπλοκάρουν το κέντρο του κράτους μας και να βάλουν εδώ μια μαριονέτα τους, όπως στο Ντονέτσκ. Δεν το επιτρέψαμε», είπε.

12:45
  Οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν μια ρωσική επίθεση στην περιοχή Λβιβ κοντά στην πόλη Μπρόντι στη δυτική Ουκρανία, ανέφερε ο δήμαρχος του Λβιβ στην υπηρεσία μηνυμάτων Telegram. «Τρία ρωσικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν κοντά στο Μπρόντι στις 09:00. Περίπου 60 άνθρωποι» δήλωσε ο δήμαρχος Αντρέι Σαντόβιι. «Οι (ουκρανικές) ένοπλες δυνάμεις αποκρούουν τον κατακτητή! Η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο» πρόσθεσε.

12:02
Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έδωσε στη δημοσιότητα εικόνα από κάμερες ασφαλείας που δείχνει τον πύραυλο να χτυπά το συγκρότημα κατοικιών, νωρίτερα το πρωί.

(Vitali Klitschko via Telegram/Handout via REUTERS)

11:28 Σύμφωνα με το Reuters, η πρωθυπουργός της Λιθουανίας Ινγκρίτα Σιμονίτε δήλωσε ότι «δεν υπάρχει πλέον ισχυρή αντίσταση» εντός της ΕΕ στο να αποκλειστεί η Ρωσία από το σύστημα διεθνών πληρωμών SWIFT. Στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, μια σειρά από κράτη-μέλη, η Γερμανία, η Ιταλία, η Αυστρία και η Κύπρος απέρριψαν την πρόταση, ωστόσο φαίνεται ότι ακόμα και η Λευκωσία ήρε τις ενστάσεις της. O Ζελένσκι δήλωσε ότι και ο Μάριο Ντράγκι του είπε πως η Ιταλία θα στηρίξει τον αποκλεισμό των Ρώσων από το SWIFT. Μια αποβολή των Ρώσων από το σύστημα διεθνών πληρωμών θα δημιουργήσει αυτομάτως προβλήματα ρευστότητας στη ρωσική οικονομία, αλλά και προβλήματα στις χώρες που εξαρτώνται από το ρωσικό φυσικό αέριο. Στέλεχος της ΕΚΤ είπε ότι πλέον η απόφαση για αποκλεισμό της Ρωσίας από το SWIFT είναι «θέμα ημερών».

11:27
Ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις προσγειώθηκαν στην περιοχή του Λβιβ, που βρίσκεται στα δυτικά, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης. Ο ίδιος είπε ότι οι περίπου 60 ρώσοι κομάντο αναχαιτίστηκαν.
11:25
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ περιγράφει την Ουκρανία ως μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας και υπόσχεται νέα βοήθεια και υποστήριξη, απαντώντας και στη δήλωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι περί ένταξης της χώρας του στην ΕΕ.

11:12
Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ρώσοι στρατιώτες στους δρόμους της πόλης. 11:08 Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επέμεινε ότι δεν στοχεύει σε ουκρανικές πόλεις και ότι έχει λάβει όλα τα μέτρα για να αποφευχθούν απώλειες αμάχων.

11:04 
Τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, έχουν σκοτωθεί ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Οπως είπε 1.115 άνθρωποι τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων 33 παιδιών. Δεν είναι σαφές αν αναφερόταν μόνο σε απώλειες αμάχων. Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή της βορειοανατολικής πόλης Σούμι ανακοίνωσε πως αυτή την ώρα διεξάγονται μάχες στους δρόμους της πόλης και κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.

10:34
Ο πόλεμος στην Ουκρανία «θα διαρκέσει» και «πρέπει να προετοιμαστούμε», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, λέγοντας πως η κυβέρνησή του ετοιμάζει «ένα σχέδιο ανθεκτικότητας» προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης αυτής.
10:01
Πύραυλος έπληξε συγκρότημα κατοικιών στο Κίεβο. Δεν αναφέρθηκαν θύματα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

(REUTERS/Gleb Garanich)


09:44
Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο και ως τις 06:00 (τοπική ώρα) είχαν τραυματιστεί 35 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και δύο παιδιών, κατά τη διάρκεια των μαχών της νύχτας.
09:10
Η δημοτική Αρχή του Κιέβου ανακοίνωσε ότι το προεδρικό μέγαρο επλήγη από πύραυλο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών δεν υπήρξαν θύματα.
08:58 
Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Μελιτόπολ στη νοτιοανατολική ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Αμυνας. Το υπουργείο ανέφερε επίσης πως η Ρωσία χρησιμοποίησε αεροπορικούς και ναυτικούς πυραύλους «κρουζ» προκειμένου να εξαπολύσει πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας εναντίον «στρατιωτικών στόχων» στην Ουκρανία.
08:33
 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίστηκε σε βίντεο έξω από το γραφείο του στο Κίεβο, στο οποίο δήλωσε πως θα παραμείνει στην πόλη. «Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα, θα υπερασπιστούμε τη χώρα μας», είπε.

08:22
 Ο προέδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε οδηγίες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκειμένου να αποδεσμεύσει κονδύλι ύψους 350 εκατ. δολαρίων ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία καθώς η χώρα προσπαθεί να αποκρούσει μια ρωσική εισβολή. Σε σημείωμα προς τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκειν, ο Μπάιντεν δίνει οδηγίες για τη διάθεση 350 εκατ. δολαρίων μέσω του Νόμου για τη Διεθνή Βοήθεια για την άμυνα της Ουκρανίας.
07:55
Βομβαρδισμοί συγκλόνισαν το κέντρο του Κιέβου, σύμφωνα με το Reuters. 07:15
Το Reuters ανέφερε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά σε κυβερνητικά κτίρια στο Κίεβο. 07:10 Ο Ζελένσκι ζήτησε από το Ισραήλ να μεσολαβήσει για να υπάρξει διάλογος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Όπως ανέφερε η Jerusalem Post, ο ουκρανός πρόεδρος επικοινώνησε με τον Ναφτάλι Μπένετ, πρωθυπουργό του Ισραήλ, ζητώντας του να προωθήσει μια διαπραγμάτευση με τη Ρωσία. «Να γίνει ό,τι μπορεί να γίνει για να σταματήσει το αιματοκύλισμα», ήταν η φράση του Γεβγκέν Κορνίτσιουκ, πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Ισραήλ, το οποίο έχει καλές σχέσεις τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τη Ρωσία.
07:01
Τα πρωτοσέλιδα του σαββατιάτικου Τύπου στη Βρετανία.

Πηγή: Protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Κορωνοϊός Ελλάδα: 11.883 νέα κρούσματα, 51 θάνατοι - τα κρούσματα στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Στους 10 οι νεκροί ομογενείς – ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες οι επιθέσεις κατά αμάχων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.