HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤο νησί της Λευκάδας μετακινήθηκε 36 εκατοστά!

Το νησί της Λευκάδας μετακινήθηκε 36 εκατοστά!

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα 6,1 Ρίχτερ του σεισμού προκάλεσαν μετακίνηση του νησιού κατά 36 εκατοστά!
Όπως σημειώνει ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Αθανάσιος Γκανάς το νησί μετατοπίστηκε προς τα νότια. Τα 36 εκατοστά της μετακίνησης της Λευκάδας λόγω του σεισμού είναι “μια από τις μεγαλύτερες μετατοπίσεις που έχουν σημειωθεί στον ελλαδικό χώρο” λέει ο κ. Γκανάς.

Με το επίκεντρο ουσιαστικά πάνω στο νησί το γεγονός ότι υπήρξαν ζημιές σε 120 σπίτια εκ των οποίων τα 20 κρίθηκαν ακατάλληλα δείχνει πάντως ότι οι κατασκευές άντεξαν καθώς ακόμη και οι δυο τραγικοί θάνατοι που σημειώθηκαν δεν οφείλονται σε κατάρρευση οικημάτων.

Επικοινωνήσαμε σήμερα το πρωί με τον κ. Γκανά που βρίσκεται στη Λευκάδα ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση. Η μέτρηση έγινε από δορυφόρο μας είπε.Θεωρείται μια απόλυτα φυσιολογική μετακίνηση.

Την ίδια στιγμή, δορυφορικές εικόνες καταδεικνύουν ότι εκτός από την οριζόντια μετατόπιση, σε κάποια σημεία της Λευκάδας ο φλοιός της γης έχει υποστεί κατακόρυφες παραμορφώσεις που φτάνουν ακόμη και τα 20 εκατοστά, όταν οι αντίστοιχες καταβυθίσεις στην Αθήνα μετά τον σεισμό της Πάρνηθας το 1999 δεν ξεπερνούσαν τα 9 cm…

Προηγουμενο αρθρο
Κηδεύτηκαν χτες οι δύο άτυχες γυναίκες που έπεσαν θύματα του μεγάλου σεισμού της Τρίτης
Επομενο αρθρο
Εκλογή νέου Δ.Σ. στο Σύλλογο Επαγγελματιών Νικιάνας

1 Σχόλιο

  1. RISE AGAINST
    22 Νοεμβρίου 2015 at 12:39 — Απάντηση

    Απορία μιας άσχετης “αυτή η οριζόντια μετατόπιση των 36 εκ. δεν θα φαινόταν στην πλωτή γέφυρα που μας ενώνει με την ηπειρωτική Ελλάδα;”

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.