HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤο σκίτσο του Αρκά για τον καύσωνα και τα ζώα: «Δεν τα ξεχνάμε»

Το σκίτσο του Αρκά για τον καύσωνα και τα ζώα: «Δεν τα ξεχνάμε»

Ο καύσωνας δεν επηρεάζει μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα ζώα, όπως μας υπενθυμίζει ο Θανασάκης του Αρκά.

Σε συνθήκες καύσωνα η χώρα, με τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο και τον Αρκά να μας υπενθυμίζει ότι χρειάζεται αυτές τις μέρες να φροντίσουμε για την προστασία και των ζώων.

Ο Αρκάς μας καλημερίζει σήμερα με τον γνωστό Θανασάκη ο οποίος δίνει στοργικά νερό σε ένα σκυλάκι. Στη λεζάντα αναφέρεται: «Στον καύσωνα δεν τα ξεχνάμε».

Ο καύσωνας «Κλέων» εντάσσεται, σύμφωνα με την ΕΜΥ στην κατηγορία των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Θερμότερες ημέρες αναμένεται να είναι η  Παρασκευή και το Σάββατο.

Δείτε το σκίτσο του Αρκά

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα ζώα

Φιλοζωικές οργανώσεις και αρμόδιες αρχές εφοδιάζουν τους πολίτες με οδηγίες για την προστασία δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, προκειμένου αυτά να μην υποφέρουν από την ζέστη.

Μεταξύ άλλων γίνεται έκκληση στους πολίτες να αφήσουν δροσερό νερό έξω από τα σπίτια τους για τα τετράποδα που κυκλοφορούν στις γειτονιές, αλλά και να μην τα ενοχλούν εάν έχουν βρει ένα πολυπόθητο καταφύγιο σε κάποιο σκιερό μέρος. Σειρά δήμων εξάλλου, έχουν προνοήσει για για την παροχή νερού για τα αδέσποτα ζώα, τοποθετώντας ποτίστρες.

Σε ό,τι αφορά στα δεσποζόμενα ζώα, δεν πρέπει να τα αφήσουμε μόνα τους στο αυτοκίνητο, γιατί η θερμοκρασία  μπορεί να εκτοξευτεί μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.

Ως προς τις βόλτες, ιδανικά θα πρέπει να τα βγάζουμε νωρίς το πρωί και μετά τη δύση του ηλίου, καθώς η θερμοκρασία στα πεζοδρόμια και στην άσφαλτο είναι αυξημένη και τα ζωάκια μας καταλήγουν με εγκαύματα στα πατουσάκια τους.

Πηγή: https://www.tovima.g

Προηγουμενο αρθρο
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Βιβής Κοψιδά-Βρεττού, με τον παράξενο, αινιγματικό τίτλο: Η αλαφροΐσκιωτη καρέκλα.
Επομενο αρθρο
Κυκλοφόρησε το (53ο) φύλλο της εφημερίδας «Αντίλαλοι από τους Σκάρους»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.