HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο φάντασμα της Γύρας 

Το φάντασμα της Γύρας 

Νίκος Ασπρογέρακας, Φιλόλογος

 Για ένα ακόμα καλοκαίρι, το φετινό, παρέμεινε η ασχήμια σε μια από τις πάλαι ποτέ κοσμοπλημμυρισμένες παραλίες της Λευκάδας, τη Γύρα. Σχεδόν έχουν ξεχαστεί  τα περασμένα καλοκαίρια που ευωδίαζε η ψητή σαρδέλα  και τα λοιπά θαλασσινά και κρεατικά από την παραλιακή ταβέρνα, το ουζάκι με το μεζέ για προθέρμανση στο μπάνιο που ακολουθούσε.. Η αβελτηρία των αρμοδίων και  η αγριοκυματούσα θάλασσα μετέτρεψαν το αίθριο και το κατάστημα σε γκρεμισμένο από σεισμό οίκημα-σκιάχτρο.

     Δε γνωρίζω τίνων αρμοδιότητα είναι να παρέμβουν. Του Δήμου, του Λιμενικού ταμείου, κάποιου άλλου;  Αν δε σκοπεύουν στην αξιοποίησή του τουλάχιστον ας το εξαφανίσουν, αυτό το επικίνδυνο για τους λουόμενους ερείπιο της Γύρας.  Αρκετά είναι τα άλλα δύο που ξεπροβάλλουν στο Κάστρο, το ρημαγμένο τουριστικό περίπτερο και το κτήριο του ΤΑΟΛ. 

     Αυτή η τριπλή ασχήμια δεν αντέχεται άλλο, αφήνω δε που μας εκθέτει ανεπανόρθωτα, εμάς τους-υποτίθεται- καλλιεργημένους στην καλαισθησία νησιώτες, στα μάτια των χιλιάδων επισκεπτών μας.

Προηγουμενο αρθρο
Ο ΠΑΣ Σύβρου ανακοινώνει ότι δεν θα κατέβει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο λόγω προβλημάτων στις αθλητικές υποδομές
Επομενο αρθρο
Συλλήψεις στη Λευκάδα για ηχορύπανση και ναρκωτικά

1 Σχόλιο

  1. Θειακου Ζοζιαν
    21 Σεπτεμβρίου 2023 at 23:49 — Απάντηση

    Και λίγο παρακάτω είναι οι μύλοι που εδώ και χρόνια χρησιμοποιώπουνται για δημοτικές τουαλέτες και τώρα είναι έτοιμοι να πέσουν ! Ενδιαφέρεται κανείς.? Δυστυχώς όχι ! Ποιες αρχές? ποιο αρμόδιοι ?

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.