HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤρία καρτ ποστάλ της Λευκάδας από το παρελθόν

Τρία καρτ ποστάλ της Λευκάδας από το παρελθόν

Η καρτ ποστάλ είναι εικονογραφημένη κάρτα από χοντρό χαρτί ή λεπτό χαρτόνι, κυρίως ορθογώνιου παραλληλόγραμμου σχήματος, η οποία στην μπροστινή της όψη έχει φωτογραφία ή ζωγραφική απεικόνιση, συνήθως κάποιου από τα αξιοθέατα ενός τόπου. Στην πίσω όψη υπάρχει χώρος για να γράψει ο αποστολέας σύντομο κείμενο και τα στοιχεία και διεύθυνση του παραλήπτη. Αποστέλλεται ταχυδρομικά χωρίς να απαιτείται φάκελος.

Η επίσημη ονομασία του ήταν παλαιότερα Επιστολικόν Δελτάριον. Σε αρκετές χώρες τα καρτ ποστάλ ταχυδρομούνται με μικρότερο τέλος απ’ ό,τι οι επιστολές, γι’ αυτό και παλαιότερα η χρήση τους ήταν αρκετά διαδεδομένη.

Το παλαιότερο καρτ ποστάλ παγκοσμίως ταχυδρομήθηκε το 1840 από το Φούλαμ (Fulham) του Λονδίνου προς τον συγγραφέα Θήοντορ Χουκ (Theodore Hook). Το παλαιότερο ελληνικό καρτ ποστάλ έχει θέμα την Ακρόπολη των Αθηνών και ταχυδρομήθηκε το 1893 προς τον Γερμανό Friedrich Linden από την Αθήνα.

Νίκος Κατωπόδης (Πανοθώμος)

Μενέλαος ΙασωνίδηςΤο Φρούριο και το Πέραμα

Προηγουμενο αρθρο
Τσαλαπετεινός ένα διαβατάρικο πουλί στα Χορτάτα Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Απεβίωσε ο Ιάκωβος Τσούνης -Είχε δωρίσει όλη του την περιουσία στις Ενοπλες Δυνάμεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.