HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤρεις αποχωρήσεις και μια διαμαρτυρία στο χτεσινό Δημοτικό συμβούλιο

Τρεις αποχωρήσεις και μια διαμαρτυρία στο χτεσινό Δημοτικό συμβούλιο

Μέσα στην πρώτη ώρα λειτουργίας του χτεσινού Δημοτικού συμβουλίου είχαμε τρεις αποχωρήσεις δημοτικών συμβούλων! Την αρχή έκανε ο Ηλίας Κοντογεώργης, ακολούθησε η Εύα Κατωπόδη, για να ολοκληρώσει, ο Κώστας Γληγόρης.

Σε ότι αφορά την αποχώρηση του κ. Κοντογεώργη –έδειξε να είναι υπό την επήρεια θυμού- υπάρχει απάντηση από τον ίδιο,[εδώ] αλλά θα ακολουθήσει και δικό μας σχόλιο.

Η αποχώρηση της κ. Εύας Κατωπόδη από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, δεν έγινε υπό την επήρεια θυμού αλλά μάλλον θλίψης. Η αίσθηση που αποκόμισα, ήταν ότι αισθάνθηκε προσβεβλημένη από κάποια απάντηση που πήρε από το Δήμαρχο. Έλειπα τη στιγμή του διαλόγου μεταξύ της κ.Κατωποδη και του Δημάρχου.

Σήμερα απομαγνητοφώνησα τη συνομιλία . Τέθηκε λοιπόν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης η έγκριση οδοιπορικών του Δημάρχου, ενός αντιδημάρχου και ενός εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, για τη μεταβίβασή τους στην Αθήνα. Η κ. Κατωπόδη ρώτησε, πόσες μέρες θα περιλαμβάνει η μετάβαση τους στην Αθήνα, για να εισπράξει την καταφανώς ειρωνική απάντηση από το Δήμαρχο: «Δεκαπέντε»! Αμέσως μετά ο Δήμαρχος διόρθωσε εξηγώντας ότι θα λείψουν «μια, το πολύ δυο μέρες», συμπληρώνοντας, ότι το διευκρινίζει για να μην γκρινιάζουν μερικοί. Η κ. Κατωπόδη απάντησε ότι δεν γκρινιάζει αλλά καλά θα κάνει ο Δήμαρχος να μην ειρωνεύεται τους συμβούλους. Η συνέχεια και η απάντηση του Δημάρχου ήταν απρεπής και σε τελείως προσωπικό επίπεδο: «εσείς δεν δικαιούστε να μιλάτε για ειρωνεία, γιατί η παρέα σας -και δεν εννοώ την παράταξή σας- ειρωνεύεται περισσότερο από όλους!».

Η αποχώρηση του Κ. Γληγόρη έγινε λίγο αργότερα. Δεν γνωρίζουμε το λογο της αποχώρησης, αλλά δεν θα μας παραξένευε να αισθάνθηκε κάπως «διακοσμητικός»! Ρωτά και ξαναρωτά τον Δήμαρχο για σημαντικά πράγματα, -κάποια για δεύτερη φορά στο χτεσινό συμβούλιο- και απάντηση δεν παίρνει.

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Ένα μουσικό ταξίδι στην αποκριάτικη Λευκάδα από τη Φιλαρμονική
Επομενο αρθρο
Απόκριες του 1970 στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.