HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤόσο παλιό αλλά και τόσο καινούργιο!

Τόσο παλιό αλλά και τόσο καινούργιο!

Το σπίτι που φωτογραφίσαμε βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Λευκάδας, μόλις δυο βήματα από τον κεντρικό πεζόδρομο της αγοράς. Είναι ας πούμε ζευγαράκι με παλιό αρχοντικό που η όψη του δεσπόζει στην κεντρική αγορά, μόνο που το ίδιο βρίσκεται σε κάθετο επί της αγοράς δρόμο. Χτίστηκε κάπου στο 1800 και είναι διατηρητέο.

Τα κτίσματα που είναι διατηρητέα είναι πανέμορφα για μας που τα θαυμάζουμε αλλά οι ιδιοκτήτες τους επιφορτίζονται μια πρόσθετη υποχρέωση. Οι όποιες επεμβάσεις γίνουν στο εξωτερικό του -όσες επιτρέπονται και αν επιτρέπονται- χρειάζονται πολύ προσοχή. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι συγκεκριμένα και δεν επιτρέπεται να αλλάξουν το ύφος και το χρώμα του κτιρίου.

Το σπίτι που φωτογραφίσαμε βρίσκεται δίπλα από ένα παλιό αρχοντικό. Για χρόνια ήταν νοικιασμένο και κατέληξε πολύ κακοποιημένο. Η ιδιοκτήτρια Μαργαρίτα Σολαδάτου αποφάσισε να μείνει η ίδια στο σπίτι. Πραγματοποίησε μια εκτεταμένη ανακαίνιση στο εσωτερικό του και δημιούργησε ένα κουκλόσπιτο.

Το σπίτι αποτελείται από ένα καθιστικό, δυο υπνοδωμάτια, κουζίνα και μπάνιο. Η ανακαίνιση του εσωτερικού έγινε με την φροντίδα της οικοδέσποινας, ώστε να μην αλλοιωθεί καθόλου το ύφος του, αλλά παράλληλα να γίνει μια σύγχρονη κατοικία με όλες τις ανέσεις. Οι τοίχοι βάφτηκαν με ζεστά χρώματα. Αναδείχτηκαν οι παλιές πόρτες και το ταβάνι. Αλλάχτηκε το ξύλινο πάτωμα με καινούργιο. Όσο για την επίπλωση και το ντύσιμο των χώρων χρησιμοποιήθηκαν Vintage έπιπλα και διακοσμητικά, ειδικότητα της ιδιοκτήτριας.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο. Ένα σπίτι κλασικό γεμάτο χρώματα και ανέσεις, που αναδεικνύουν τη αρχοντιά του. Παρότι είναι ολοκαίνουργιο εσωτερικά, έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι στην εποχή που χτίστηκε.

Προηγουμενο αρθρο
Ενημέρωση Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 1ου Λυκείου Λευκάδος
Επομενο αρθρο
Στείλε και συ ένα Φέρυ Μποτ στο Νυδρί – μπορείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.