HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ«Φουρνίσματα» στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο του Νεοχωρίου

«Φουρνίσματα» στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο του Νεοχωρίου

O Πολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου «Μελάνυδρος»  συνεχίζει με τις δραστηριότητες του να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Αξιοποίησε τέλεια -ιδιαίτερα αυτή την εποχή της πανδημίας- τον προαύλιο χώρο του παλιού Σχολείου και διοργανώνει όμορφες και χρήσιμες εκδηλώσεις.

 Έτσι σήμερα μετά την λειτουργία της  εκκλησίας των Εισοδίων της Θεοτόκου, της Παναγία την Μισοσπορίτισσας όπως την λένε  στο χωριό και αφού  προσφέρθηκαν σπερνά και πολυσπόρια, άναψαν   τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο που βρίσκεται στο προαύλιο του παλιού Σχολείου.

«Φουρνίσματα» ήταν το θέμα της σημερινής εκδήλωσης και περιλάμβανε ζύμωμα, πλάσιμο και ψήσιμο παραδοσιακού ψωμιού, με την καθοδήγηση και τη βοήθεια των αρτοποιών του φούρνου «Σάκης». Εκτός από το ψωμί ο εξαιρετικός φούρνος έψησε και πίτες που ετοίμασαν τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου. Τα  εδεσμάτα έγιναν ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους και  ακολούθησε  ένα παραδοσιακό χορευτικό!

Ο καιρός βοήθησε στην προσέλευση του κόσμου όσο και στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Προηγουμενο αρθρο
Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Προσλήψεις υπαλλήλων στο Δημόσιο 2022 -Οι θέσεις στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.