HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟ Φωτογράφος Μάρκος Μόσχος

Ο Φωτογράφος Μάρκος Μόσχος

Ο Μάρκος Μόσχος, ο ιστορικός φωτογράφος της Λευκάδας, παρότι έχει από χρόνια «αποστρατευτεί», δείχνει ακμαιότατος μέχρι τις μέρες μας. Κυκλοφορεί με το ποδήλατό του στην πόλη, πάντα καλοντυμένος.

Είναι  γιος του επίσης σπουδαίου φωτογράφου  Διαμαντή Μόσχου, πρόσφυγα, που ήρθε στο νησί μας μετά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Ο Μάρκος έμαθε την τέχνη από τον πατέρα του.

Το φωτογραφείο που διατηρούσε στην οδό Δημάρχου Βεροιώτη, βρισκόταν δίπλα από τη θέση που στεγάζεται σήμερα το συμβολαιογραφείο του Σπύρου Αρβανίτη. Όπως φαίνεται και στην εικόνα, στον τοίχο έξω από το φωτογραφείο υπήρχε ένα μεγάλο ταμπλό, γεμάτο φωτογραφίες. Έκανε χρέη διαφημίσεις και ενημέρωσης.

Στο τέλος κάθε Σχολικής χρονιάς, λίγο πριν της εξετάσεις του Ιουνίου, επισκέπτονταν στα δυο Σχολεία της πόλης, (Αρρένων και θηλέων), τις τάξεις που αποφοιτούσαν.  Τραβούσε ομαδικές αναμνηστικές φωτογραφίες των μαθητών μέσα στις τάξεις ή στο προαύλιο συνήθως μαζί με τους καθηγητές τους. Τις φωτογραφίες τοποθετούσε στο ταμπλό ώστε να ενημερώνονται οι μαθητές και να τις αγοράζουν.

Οι φωτογραφίες είναι του καλού μας φίλου,  Gianfranco Memmi, από την προ «ανάπτυξης» εποχή της Λευκάδας.

Προηγουμενο αρθρο
790.587,51 ευρώ το κόστος του έργου: «Αποκατάσταση Ι. Ναού Αγ. Σπυρίδωνα στην Λευκάδα»
Επομενο αρθρο
Φωτορεπορτάζ από τις εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου Λευκάδα - Βόνιτσα

1 Σχόλιο

  1. Σπύρος
    7 Απριλίου 2022 at 21:49 — Απάντηση

    Η Λευκάδα της “προ ανάπτυξης” ήτανε κουκλίτσα Όμορφη!
    Η Λευκάδα μετά την “αξιοποίηση”, φαντάζει ως γυναίκα που έχει τραβήξει πολλά στον βίο της!
    Δείξτε λίγο οίκτο, σ’ αυτήν την Καλλονή, είναι Κρίμα απ’ τον Θεό!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.