HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΧορηγία ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε Σχολικές μονάδες της Λευκάδας από την Ταϊβάν

Χορηγία ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε Σχολικές μονάδες της Λευκάδας από την Ταϊβάν

Μια άκρως σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λευκάδας προς τιμή του Πρέσβη κ.Sherman Kuo, της Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι (Ταϊβάν) στην Ελλάδα, για την ευγενική χορηγία της Χώρας του στα Σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας χρήσιμου Ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο βουλευτής κ. Καββαδάς με την μεσολάβηση του οποίου προσφέρθηκε ο εξοπλισμός στα Σχολεία, ο δήμαρχος Λευκάδας, καθώς και ο δήμαρχος Μεγανησίου.

Τον πρέσβη καλωσόρισε και ευχαρίστησε ο Προϊστάμενος της Δ.Π.Ε. Λευκάδας κ. Φώτης Σάντας.

Στην ομιλία του ο κ. Sherman Kuo δήλωσε: χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στη Λευκάδα σήμερα. Η τελευταία φορά που βρέθηκα στο νησί σας ήταν τον περασμένο Αύγουστο στο Διεθνές φεστιβάλ φολκλόρ, στο οποίο έλαβε μέρος και συγκρότημα από την Χώρα μου. Έμεινα ενθουσιασμένος από την ομορφιά του νησιού σας. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον βουλευτή κ. Καββαδά που μας έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρουμε αυτόν τον εξοπλισμό. Η τεχνολογία είναι η καλύτερη επένδυση στο Σχολείο. Ελπίζω να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των παιδιών.

Στη συνέχεια ο κ. Πρέσβης παρουσίασε τη Χώρα του: Η Ταϊβάν ανέφερε βρίσκεται στην Ασία, έχει έκταση 36.000 τ.μ., περίπου το 1/4 της Ελλάδας, και πληθυσμό 23 εκατομμύρια. Έχει μια ισχυρή οικονομία και είναι η 22η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο. Είμαστε πρωτοπόροι στην τεχνολογική βιομηχανία και στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες. Πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε μπορεί να προέρχονται από την Ταϊβάν. Πιστεύουμε πως η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει πολλά στην εκπαίδευση των παιδιών.

Ευχαριστούμε και πάλι τον κ. Καββαδά που μας έδωσε την δυνατότητα να δείξουμε την υποστήριξη μας στα παιδιά της Λευκάδας. Ελπίζουμε στο μέλλον να συνεργαστούμε στον πολιτισμό καθώς και σε άλλους τομείς.

Ο κ. Καββαδάς ευχαρίστησε τον πρέσβη για την άμεση, όπως δήλωσε, ανταπόκρισή του, στο αίτημα για ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού των Σχολείων της Λευκάδας. Όπως περιέγραψε, ζήτησε από τον Προϊστάμενο της Δ.Π.Ε. Λευκάδας λίστα με τις ανάγκες των σχολείων, την οποία με χαρά ο Πρέσβης δέχτηκε να ικανοποιήσει. Η χορηγία είναι μια πράξη αλληλεγγύης και θα ενισχύσει τις τεχνολογικές υποδομές των σχολείων και το έργο των εκπαιδευτικών. Φίλο της Λευκάδας αποκάλεσε ο κ. Βουλευτής τον Πρέσβη της Ταϊβάν και ευχήθηκε η συνεργασία να επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

Στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων.

Μεταξύ του τεχνολογικού εξοπλισμού που προσφέρθηκε ήταν και ένα… πανέξυπνο ρομποτάκι το οποίο ενθουσίασε τους παριστάμενους…

Αναλυτικά ο εξοπλισμό και τα σχολεία που θα τον παραλάβουν

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
1ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥFAX (1) – ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ
2ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΥΒΡΟΥFAX (1) – ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ
3ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΡΑΝΤΟΧΩΡΙΟΥFAX (1) – ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ
42ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΥΔΡΙΟΥFAX (1) – ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ
5ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΙΚΙΑΝΑΣFAX (1) – ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ
63ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣFAX (1) – ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ
7ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΡΑΝΤΟΧΩΡΙΟΥFAX (1) – ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ
8ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥFAX (1) – ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ & CD PLAYER (1)
9Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣFAX (1) – ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ & Η/Υ (1)
106ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣΗ/Υ (1)
117ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣΗ/Υ (1)
12ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑΣ (1)
13ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΛΑΜΟΥCD PLAYER (1)
14ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΟΥΗΧΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ (2)
15ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥΗΧΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ (2)
Προηγουμενο αρθρο
H ομάδα μας είναι στη Λευκάδα! Δείτε το νησί…live μέσα από τις φωτογραφίες μας!
Επομενο αρθρο
Η Jet2 έρχεται σε Λευκάδα και Πρέβεζα το 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.