HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΩ γλυκύ μου έαρ: Περιφορά των Επιταφίων στην πόλη της Λευκάδας

Ω γλυκύ μου έαρ: Περιφορά των Επιταφίων στην πόλη της Λευκάδας

Με  κοσμοσυρροή από ντόπιους και επισκέπτες της Λευκάδας, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, πλημμύρισε ο κεντρικός πεζόδρομος της πόλης της Λευκάδας  και η Κεντρική Πλατεία κατά  την περιφορά των Επιταφίων των ενοριακών ναών της πόλης της  Λευκάδας.

Σύμφωνα με το τελετουργικό πρώτος Επιτάφιος με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία πέρασε ο επιτάφιος της ενορίας του Αγίου Νικόλαου, ακολούθησαν μαζί οι επιτάφιοι των ενοριών των Αγίων Αναργύρων και της Παναγίας των Ξένων. Κατά τα καθιερωμένα ο Επιτάφιος της Ευαγγελίστριας (Μητρόπολης), με προπορευόμενη την Φιλαρμονική διέσχισε τον κεντρικό πεζόδρομο τελευταίος με επικεφαλής της ακολουθίας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλο.  

Η φιλαρμονική για μια ακόμα χρονιά, έπαιξε το καθιερωμένο πένθιμο εμβατήριο από την όπερα Amleto του Franco Faccio, στην κεντρική πλατεία.

Κατά τη σημερινή περιφορά των Επιταφίων συνέβη ένα γεγονός που προξένησε μεγάλη συγκίνηση σε όλους τους Λευκαδίτες. Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια σήμανε και η καμπάνα του Αγίου Σπυρίδωνα στην κεντρική πλατεία.Έχει ξεκινήσει η ανακαίνιση της εκκλησίας . Δες εδω

Καλή Ανάσταση

Προηγουμενο αρθρο
Ο Επιτάφιος στην Ιερά Μονή Φανερωμένης - φωτό & βίντεο
Επομενο αρθρο
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση κόσμου στην πόλη της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.