HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤο νησί της Λευκάδας: παραδοσιακή ενδυμασία και σύγχρονες αξίες

Το νησί της Λευκάδας: παραδοσιακή ενδυμασία και σύγχρονες αξίες

Την Τρίτη 5 Ιουλίου και ώρα 20.00, σας προσκαλούμε στο αλώνι του Νήιον, όπου η Νίκη Μιλιώνη θα παρουσιάσει και θα συζητήσει το πρότζεκτ που δουλεύει στα πλαίσια του προγράμματος “The island – resignified”, με θέμα “Το νησί της Λευκάδας: παραδοσιακή ενδυμασία και σύγχρονες αξίες”.

Το ενδιαφέρον της Νίκης επικεντρώνεται στην πλούσια κληρονομιά της παραδοσιακής λευκαδίτικης φορεσιάς και ειδικότερα της νυφιάτικης.

Μέσα από την τοπική ενδυμασία και την τελετουργία του ντυσίματος της Λευκαδίτισας, η Νίκη εξετάζει πώς εκφράζεται η κουλτούρα και η συλλογική συνείδηση ενός τόπου και πώς αποτυπώνονται τα ήθη και τα έθιμα μιας συγκεκριμένης εποχής.

Σε δεύτερη φάση η Νίκη, μέσα από τη συναναστροφή της με κατοίκους της Καρυάς και της πόλης της Λευκάδας, προσπαθεί να κατανοήσει τις σύγχρονες αξίες και να δημιουργήσει τελικά ένα “εργαλείο”, που θα εξυπηρετεί τη σύγχρονη Λευκαδίτισα, ενώ παράλληλα θα ενστερνίζεται και θα αναφέρεται σε αυτήν την παράδοση.

Σας περιμένουμε!

vertical niki small

Προηγουμενο αρθρο
Το planetree fest vol.2 στην Καρυά
Επομενο αρθρο
Στη βρύση της Βαυκερής 1976

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.