HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΈνα μουσικό ταξίδι στην αποκριάτικη Λευκάδα από τη Φιλαρμονική

Ένα μουσικό ταξίδι στην αποκριάτικη Λευκάδα από τη Φιλαρμονική

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής στην χτεσινοβραδινή εκδήλωση που πραγματοποίησε με τίτλο ««Μπρανέλων Βήμα» και με θέμα ένα μουσικό ταξίδι στην αποκριάτικη Λευκάδα.

Στάθηκα όρθια την περισσότερη ώρα της εκδήλωσης, όχι από έλλειψη θέσης. Λόγω της στενότητας του χώρου χρειάστηκε να μετακινούμαι για να τραβήξω φωτογραφίες. Αυτό όμως μου έδωσε τη δυνατότητα να έχω πολλές φορές στραμμένο το πρόσωπο μου στους θεατές. Είδα στα βλέμματα και στα πρόσωπα των θεατών την όψη της ευχαρίστησης και της ικανοποίησης όταν το θέαμα και το ακρόαμα σε συνεπαίρνει, σε μαγεύει, και σε ταξιδεύει.

Από το καλό στο καλύτερο μας ταξιδεύει η Φιλαρμονική τον τελευταίο καιρό. Προσωπικά αισθάνομαι τόσο μεγάλο ενθουσιασμό, που φοβάμαι πως δυσκολεύομαι να βρω τα κατάλληλα λόγια για το ρεπορτάζ.

Η αποψινή παράσταση ήταν ιδέα και δημιουργία του μαέστρου Κώστα Μεσσήνη, όπως μας είπε ο Πρόεδρος Πανταζής Κηρολήβανος, στην εναρκτήρια ομιλία του. Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής άστραφταν από χαρά, ντυμένοι με τα καλά τους, χωρίς τις στολές του σωματείου. Κάποιοι μάλιστα ήταν μασκαρεμένοι.

Έπαιξαν παλιά τραγούδια, Ελληνικά και ξένα, γνωστά στους παλιότερους, και λόγω της παράστασης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν για πρώτη φορά και οι νέοι μουσικοί της Φιλαρμονικής. Τραγούδησαν με εξαιρετικές σκηνικές παρουσίες οι: Μαρία Γιαννικοπούλου και Σταματέλος Βαλεντίνος. Σκωπτικά αποκριάτικα ποιήματα του Βούλη Βρεττού διάβασε η Παναγιώτα Παρίση. Ένα όμορφο ζευγάρι από τη σχολή χορού της Ευρυδίκης Μεσσήνη χόρεψε για την περίσταση. Στο τέλος της εκδήλωσης η Αγιομαυρίτικη παρέα μαζί με τον μαέστρο έδωσαν ρεσιτάλ με τρία καρναβαλίστικα τραγούδια και καταχειροκροτήθηκαν.

Μια μοναδική, πλούσια, ξεχωριστή παράσταση, ένας σπουδαίος μαέστρος και μια Φιλαρμονική που μετά από κάθε τέτοια παράσταση, καταλαμβάνει μεγαλύτερο χώρο στην καρδιά μας.

Μετά τις φωτογραφίες ακολουθούν δυο ερασιτεχνικά βίντεο.

Προηγουμενο αρθρο
Βερόνα, Πόλη του Ερωτα και όχι μόνον
Επομενο αρθρο
Τρεις αποχωρήσεις και μια διαμαρτυρία στο χτεσινό Δημοτικό συμβούλιο

1 Σχόλιο

  1. kωστας αραβανης
    24 Φεβρουαρίου 2015 at 01:42 — Απάντηση

    τελεια εμφανιση, οι επιλογες του νεου μαεστρου με τη στηριξη του συμβουλιου αψογες, αλλα δυστιχως ο χωρος πολυ μικρος

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.