HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΔήμαρχος Λευκάδας προς Δήμαρχο Αγρινίου: να διεκδικήσει όπως διεκδικούμε κι εμείς

Δήμαρχος Λευκάδας προς Δήμαρχο Αγρινίου: να διεκδικήσει όπως διεκδικούμε κι εμείς

Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με τις δηλώσεις του Δήμαρχου Αγρινίου και πρόεδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος Γ. Παπαναστασίου, για τους οδικούς άξονες Άκτιο – Άγιος Νικόλαος και την σύνδεση της Αμβρακίας οδού με την Λευκάδα, απάντησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Λευκάδας σε ερώτηση της δημοτικής συμβούλου Μαριάννας Καρφάκη.

Διαβάστε τι δήλωσε ο κ. Παπαναστασίου στις 21/5/2017:
Ο κ. Παπαναστασίου χαρακτήρισε “αδιανόητο” να δίνεται ένα τόσο μεγάλο πόσο από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος για δρόμο που εξυπηρετεί πρωτίστως άλλες περιοχές και άλλες Περιφέρειες αφού θα δαπανηθούν περίπου 53 εκατ. ευρώ για τους δυο συγκεκριμένους οδικούς άξονες, από τα συνολικά 131 εκατ. ευρώ που διαθέτει το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος (ΕΣΠΑ Περιφέρειας) για τις υποδομές.

Τόνισε πως πρόκειται για ένα έργο που σε καμιά περίπτωση δεν συμβάλει στην ανάπτυξη της Αιτωλ/νίας και της Δυτικής Ελλάδος, αλλά στην ανάπτυξη της Λευκάδας και της Πρέβεζας. “Με μια μαγική πράξη το έργο δεν χρηματοδοτείται από το ΥΠΟΜΕΔΙ αλλά από την Περιφέρεια, με φορέα υλοποίησης μάλιστα το Υπουργείο!

Είναι αδιανόητο την στιγμή που υστερούμε σε βασικές υποδομές, όπως το Πλατυγιάλι – Ιόνια, ή σε δρόμους στην δυτική ακτή της Αιτωλ/νίας, την στιγμή που δεν έχει σύνδεση με την Ιόνια ούτε το Μεσολόγγι, ούτε η Ναύπακτος, ούτε και το Αγρίνιο, να δίνονται αυτά τα χρήματα”, σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου, που έκανε γνωστό πως χθες Σάββατο ζήτησε προσωπικά από τον Περιφερειάρχη να πάρει πίσω την απόφαση του, όταν τον συνάντησε στις Παπαδάτες….

Ακόμη ο Δήμαρχος Αγρινίου, αναφέρθηκε στην προκοστολόγηση του έργου της κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, η οποία όπως είπε είναι περίπου στα 72,3 εκατομ. ευρώ και σημείωσε πως δεν διαφωνεί με τα δυο επίμαχα έργα, ζητώντας όμως να μην χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ αλλά από το Υπουργείο Υποδομών, όπως αρχικά ήταν ο σχεδιασμός. Εξέφρασε την απορία του μάλιστα για το τι μπορεί να μεσολάβησε και ο Περιφερειάρχης να αποφάσισε την χρηματοδότηση με χρήματα του ΠΕΠ αυτών των δυο οδικών αξόνων.»

Την επόμενη μέρα 22/5/2017 ο κ. Παπαναστασίου συνέχισε στο ίδιο θέμα: ««Στην χθεσινή συνέντευξη τύπου ανέφερα δύο φορές ότι αναγνωρίζω την αναγκαιότητα κατασκευής των συγκεκριμένων οδικών αξόνων. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί, ένα έργο που ωφελεί κυρίως την Λευκάδα, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Κρίμα που κάποιοι δυσκολεύονται με την ελληνική γλώσσα και δεν αντιλαμβάνονται τα απλά»

Στο σημερινό Δημοτικό συμβούλιο η δημοτική σύμβουλος Μαριάννα Καρφάκη εξέφρασε την έκπληξη της για τις δηλώσεις Παπαναστασίου και ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να εκδώσει ανακοίνωση- απάντηση στον κ. Παπαναστασίου.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων: «θέλω να δώσω μια συμβουλή στο Δήμαρχο Αγρινίου ως συνάδελφό μου, να κλείσει εδω το θέμα. Όταν θεωρώ ως Δήμαρχος, ότι κάπου αδικούμαι από γειτονικό Δήμο, δεν καταφέρομαι εναντίον του Δήμου που κέρδισε αλλά διεκδικώ αυτό που θέλω να κερδίσω. Κρίσεις και με τον συγκεκριμένο τρόπο δεν βοηθούν κανέναν και επειδή όλοι κρινόμαστε, δεν μπορώ να απαντώ σε αυτό το επίπεδο, δεν μου το επιτρέπει το πρόσωπό μου, η κουλτούρα μου. Αυτό που επαναλαμβάνω φιλικά στο δήμαρχο του Αγρινίου είναι, να διεκδικήσει όπως διεκδικούμε κι εμείς και οι προηγούμενοι πριν από μας. Έχουμε κάνει δεκάδες συναντήσεις στο ΥΠΟΜΕΔΙ … Δεν θέλω να βγάζω ανακοινώσεις εναντίον συναδέλφων, ανεξάρτητα αν συμφωνώ ή όχι μαζί τους. Είναι προφανές ότι αυτά τα έργα εξυπηρετούν και όλους τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.»

Προηγουμενο αρθρο
Το αίτημα του Ριμπολόβλεφ για την επένδυση στο Σκορπιό απαντήθηκε την Παρασκευή
Επομενο αρθρο
Λουτρό αίματος σε συναυλία στο Μάντσεστερ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.