HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΗ εντυπωσιακή επίδειξη των drones της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής

Η εντυπωσιακή επίδειξη των drones της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση των drones της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που έγινε το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Αεροπορικής Βάσης Δεκελείας στο Τατόι

Για την επιτήρηση των δασών κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο, θα χρησιμοποιηθούν, πιλοτικά σε πρώτη φάση, τα μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, τα οποία, όμως, μπήκαν στο «οπλοστάσιο» των Σωμάτων Ασφαλείας για την χρήση τους, από την Τροχαία μέχρι την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και την επιτήρηση συνόρων.

Η επίσημη πρώτη για την έναρξη λειτουργίας των drones της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, τα οποία μέχρι τώρα παρέμεναν ανενεργά στις αποθήκες, εγκαινιάστηκε με μια θεαματική επίδειξη που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις της Αεροπορικής Βάσης Δεκελείας στο Τατόι, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, των γενικών γραμματέων Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Αναγνωστάκη και Γιάννη Καπάκη, των ηγεσιών των δύο Σωμάτων και πολλών αξιωματικών, καθώς και παραγόντων της Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας.

Τα τρία μικρά drones της ΕΛΑΣ, τύπου Spylite, είναι ηλεκτροκίνητα και έχουν την δυνατότητα πτήσης περίπου τεσσάρων ωρών.
Εκείνα όμως που είναι εντυπωσιακά είναι τα τρία μεγάλα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου Thunder B, τα οποία μπορούν να πάρουν καύσιμο και έχουν την δυνατότητα πτήσης μέχρι και 20 ώρες συνεχόμενες και κάλυψη ακτίνας περίπου 150 χιλιομέτρων, σε όποιο ύψος θέλουν οι χειριστές.


Πηγή: http://www.multi-news.gr

Προηγουμενο αρθρο
Στην μνήμη του Σπύρου Θάνου
Επομενο αρθρο
Το βιβλίο του Βασίλη Αλεξάκη: «Οι ξένες λέξεις» στην επόμενη συνάντηση της Λέσχης ανάγνωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.