HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ«Η Λίμνη των Κύκνων» – Η κορυφαία παράσταση του καλοκαιριού

«Η Λίμνη των Κύκνων» – Η κορυφαία παράσταση του καλοκαιριού

Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα Τσαϊκόφσκι, «η Λίμνη των Κύκνων», είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν την Τρίτη το βράδυ στο κατάμεστο Ανοιχτό θέατρο της Λευκάδας από το «Russian Ballet Theater».

Είναι εξηγήσιμη η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, γιατί πρόκειται για την πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού, είναι το μπαλέτο, το οποίο διαχρονικά συναρπάζει και γοητεύει το κοινό (παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 1877 στο θέατρο Μπολσόι και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να συναρπάζει τον κόσμο).

Αποτελεί την υπέρτατη πρόκληση στην καριέρα των χορευτών, αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του, είναι σχεδόν πέρα από τα ανθρώπινα όρια.

Ο Τσαϊκόφσκι ανέλαβε να συνθέσει το έργο τον Μάιο του 1875, ύστερα από παραγγελία του μπαλέτου του θεάτρου Μπολσόι της Μόσχας και με αμοιβή που δεν ξεπερνούσε τα 800 ρούβλια, μάλλον χαμηλή για την αξία του.

Η «Λίμνη των Κύκνων» θεωρείται ένα από τα καλύτερα μπαλέτα όλων των εποχών. Κι αυτό, γιατί ενσαρκώνει όσο κανένα άλλο όλη τη γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, από την ελπίδα μέχρι την απόγνωση, από τον τρόμο μέχρι την τρυφερότητα, από τη μελαγχολία μέχρι την έκσταση.

Η παράσταση ήταν υψηλών αξιώσεων. Μας μάγεψε. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ήταν η κορυφαία παράσταση του καλοκαιριού για την μικρή μας πόλη.

Λυπούμαστε που οι φωτογραφίες μας την αδικούν.
Παρακολουθείστε επίσης ένα ολιγόλεπτο βίντεο του Γιώργου Σταματέλου

Προηγουμενο αρθρο
Τι γίνεται με τον χώρο στάθμευσης στο Πόρτο Κατσίκι;
Επομενο αρθρο
Εγκλουβή: η πρώτη παραγωγή φακής είναι γεγονός!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.