HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚαταλήψεις στα σχολεία της Λευκάδας

Καταλήψεις στα σχολεία της Λευκάδας

Σε κατάληψη βρίσκονται τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λευκάδας. Οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στην κεντρική αγορά. Συνάντησα τους διαδηλωτές έξω από το Διοικητήριο και είχαν κατεύθυνση τα γραφεία τη Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο, καταλήψεις γίνονται και σε πολλά Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας. Οι μαθητές εκφράζουν την διαφωνία τους, στις σχεδιαζόμενες αλλαγές για το νέο Λύκειο.

Οι νεαροί που βρίσκονταν μπροστά από την πορεία και οδηγούσαν, όπως τους συνάντησα έξω από το Διοικητήριο, μια ομάδα 5-6 παιδιά, φώναζαν συνθήματα με τη ντουντούκα, όπως τα διάβαζαν μέσα από τα κινητά τους τηλέφωνα! Παραξενεύτηκα, ίσως έχω στο μυαλό μου πορείες παλαιότερων χρόνων.

Συνεχίζω να γίνομαι δυσάρεστη. Ρώτησα μια παρέα από κορίτσια που βρίσκονταν πίσω από τα κάγκελα του υπό κατάληψη 1ου Σχολείου, αν πιστεύουν πως οι μαθητές πρέπει να αποφασίζουν για την εκπαίδευσή τους, και μου απάντησαν πως τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα με το νέο σύστημα που προωθείται. Συνέχισα να ρωτώ, για να αντικρούσω το σκεπτικό της, λέγοντας της, πως και τα Μαθηματικά είναι δύσκολα, μήπως να γίνουν καταλήψεις για να καταργηθούν; Η απάντηση ήταν, πως οι καταλήψεις γίνονται και για τον μαθητή που αυτοκτόνησε από την πολύ πίεση στο σχολείο.

Ωραίος ο καιρός σήμερα, μετά την πορεία η αγορά θα γεμίσει κόσμο. Τα καφέ θα δουλέψουν στο φουλ. Οι καθηγητές ξεκουράζονται για τα απογευματινά τους ιδιαίτερα, ώστε να προχωρά και η δωρεάν παιδεία!!

IMG_0692

IMG_0688

Προηγουμενο αρθρο
Η Λευκάδα του ’80 σε άσπρο – μαύρο (Σκόρπιες αναμνήσεις)
Επομενο αρθρο
Εργατικό Κέντρο Λευκάδας: Απεργία την Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.