HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΗ Λευκάδα του ’80 σε άσπρο – μαύρο (Σκόρπιες αναμνήσεις)

Η Λευκάδα του ’80 σε άσπρο – μαύρο (Σκόρπιες αναμνήσεις)

Σκόρπιες αναμνήσεις

Κάθε τέτοια εποχή ο κήπος μας είχε μια ξεχωριστή ομορφιά. Ο λόγος ήταν τα ανθισμένα χρυσάνθεμα. Ήταν πανέμορφα, γίνονταν πολύ ψηλά απ’ ότι θυμάμαι…
KAITH 3

Ο οδός Καραβέλα εκείνη την εποχή ήταν ένα στενό χωμάτινο μονοπάτι γεμάτο λακκούβες. Η πόλη σταματούσε σχεδόν στον Άγιο Μηνά. Αν ξεκινούσε κάποιος από εκεί, για να φτάσει στο σημείο που διασταυρώνεται σήμερα η οδός Καραβέλα με την οδό Φιλοσόφων, είχε την αίσθηση ότι βρίσκεται πολύ μακριά από την πόλη. Δυο ή τρία σπίτια όλα- όλα συναντούσε στο διάβα του.

KAITH1

Ο δίαυλος της Λευκάδας παραδομένος στην απόλυτη γαλήνη … Η μαρίνα κατασκευάστηκε αργότερα, στη θέση που φαίνονται τα δέντρα. Έκτοτε η περιοχή απέκτησε κίνηση, έγινε κοσμοπολίτισσα …
KAITH 2

* Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες της Καίτης Κακαβούλη κάντε [κλικ εδώ]

Οι φωτογραφίες και η αφήγηση είναι της Καίτης Κακαβούλη, το κείμενο είναι της Βιολέττας Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Συνεχίζουν τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στο Μεγανήσι...
Επομενο αρθρο
Καταλήψεις στα σχολεία της Λευκάδας

1 Σχόλιο

  1. ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑ ΖΩΗ
    6 Νοεμβρίου 2015 at 19:30 — Απάντηση

    Καιτουλα με συγκινησες με τη φωτογραφια του δρομου μας!!Ειναι ετσι οπως τα λες.Το δρομακι αυτο ηταν καταπρασινο καιειχε μονο τις χαρακιες απο τις μεγαλες ξυλινες ροδες του καρου που περνουσε απο εκει του μπαρμπα Χρηστου του Ρουτουλα και του μπαρμπα Φλιππου.Την ανοιξη ομως αυτο το δρομακι μοσχοβολουσε απο τις ανθισμενες αγριοτριανταφυλιες που περιτυλιγαν τα πανυψηλα δενδρα δεξια και αριστερα του δρομου.ΜΠορω να σου μιλω μερες ….,.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.