HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΕικόνες της πόλης της Λευκάδας από άλλες εποχές

Εικόνες της πόλης της Λευκάδας από άλλες εποχές

Η κεντρική πλατεία και μέρος του πεζόδρομου της αγοράς εικονίζονται στις δυο παρακάτω φωτογραφίες.

Η κεντρική πλατεία ήσυχη και μοναχική. Μια τουρίστρια (;) δείχνει να είναι ο μοναδικός τυχερός που απολαμβάνει την ησυχία και ένας βιαστικός ποδηλάτης. Η γυναίκα κάθετε στο καφενείο που βρίσκονταν στο κτίριο που στεγάστηκε μεταγενέστερα η  Νομαρχία. Και σήμερα είναι καφέ. Είναι καλοκαίρι. Μπροστά μας εικονίζεται το υπέροχο κτίριο [οικία Αρταβάνη, (νυν Βερυκίου)].   Στεγαζόταν εκεί το στιλβωτήριο Μπεκιάρη. Στο ισόγειο σήμερα στεγάζεται το καφέ: Casbah. Στο κτίριο αριστερά στεγάστηκε το εστιατόριο του Μάλφα και στο κτίριο δεξιά το καφενείο της θειά Μάνθως. Χρονολογία που αναφέρει η φωτογραφίας είναι 1958.

 Φωτογραφία  της δεκαετίας του 1970. Εικονίζεται ένα μικρό μέρος του σημερινού πεζόδρομου, ασφαλτοστρωμένου.  Τότε ήταν  και αμαξιτός δρόμος. Αριστερά εικονίζεται το μανάβικο του Βασίλη Κοψιδά -Μπραΐμη. Βρισκόταν ακριβώς στη γωνιά του κεντρικού δρόμου με το στενό που οδηγεί σήμερα στο μουσείο Φωνογράφου. Δίπλα από το μανάβικο υπήρχε  το κατάστημα γυαλικών Χαραμόγλη και αμέσως μετά το κρεοπωλείο Ντελημάρη. Στο  γκρεμισμένο κτίριο με την πρασινάδα που εικονίζεται παραπάνω στα δεξιά, βρίσκεται σήμερα το κτίριο, το οποίο στέγαζε μέχρι πρόσφατα  κατάστημα Οπτικών.

Προηγουμενο αρθρο
Ιωάννινα: Μάχη για την ζωή του δίνει 13χρονος με κορωνοϊό - Μεταφέρεται εκτάκτως στην Αθήνα
Επομενο αρθρο
Άγαλμα γυναικός με ποδήρη χιτώνα βρέθηκε στην αρχαία Επίδαυρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.