HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟ Ριµπολόβλεφ χτίζει τέσσερις επαύλεις στο Σκορπιό

Ο Ριµπολόβλεφ χτίζει τέσσερις επαύλεις στο Σκορπιό

Δίπλα στις κατοικίες των Ωνάσηδων, στο µαγευτικό σκηνικό του Σκορπιού, οι νέοι ιδιοκτήτες ετοιµάζονται να χτίσουν τον δικό τους παράδεισο, µε στοιχεία υψηλής πολυτέλειας και αισθητικής.

Μόλις πριν από λίγα 24ωρα, την περασμένη ∆ευτέρα, οι συνεργάτες του Ρώσου µεγιστάνα Ντµίτρι Ριµπολόβλεφ πήραν στα χέρια τους το έγγραφο της Πολεοδοµίας Λευκάδας µε το οποίο ανάβει το «πράσινο φως» στους επενδυτές να χτίσουν στο θρυλικό νησί.
«Ο σχεδιασµός προβλέπει να χτιστούν τέσσερις επαύλεις, µία για τον ίδιο τον Ντµίτρι Ριµπολόβλεφ, µία για την οικογένειά του και δύο για τους φίλους τους, που φιλοξενούν κατά καιρούς. Τώρα που πήραµε το χαρτί από την Πολεοδοµία, ανοίγει ο δρόµος για την κατασκευή τους», αποκαλύπτουν άνθρωποι από το περιβάλλον της οικογένειας Ριµπολόβλεφ στο «Secret», προσθέτοντας: «Οι επαύλεις θα έχουν πανοραµική θέα προς την πλευρά του Μεγανησίου, δεν θα ξεπερνούν τα 500 τ.µ. η καθεµία και θα είναι απόλυτα φιλικές στο περιβάλλον, µε ανανεώσιµες πηγές ενέργειας. Ηδη, όλα τα αυτοκινητάκια που χρησιµοποιούνται στο νησί είναι ηλεκτρικά».

Η ΕΠΕΝ∆ΥΣΗ. Από την πλευρά του, ο δήµαρχος Λευκάδας, Κώστας ∆ρακονταειδής, µιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, διευκρινίζει ότι κάθε νέα επένδυση στην περιοχή είναι ευπρόσδεκτη και έχει τη στήριξη της τοπικής Aρχής, αρκεί να τηρείται το γράµµα του νόµου.

«Ο κ. Ριµπολόβλεφ είχε καταθέσει µέσω συνεργατών του αίτηµα στην Πολεοδοµία Λευκάδας προκειµένου να πληροφορηθεί εγγράφως τους όρους δόµησης στο νησί του Σκορπιού. Η αίτηση κατατέθηκε στις 5 Μαΐου και εµείς απαντήσαµε στις 22 Μαΐου, κάτι παραπάνω από γρήγορα, γιατί οι διαδικασίες αυτές συνήθως είναι χρονοβόρες. Στο έγγραφο περιγράφονται οι όροι δόµησης, µε τους οποίους είναι σύµφωνα τα σχέδια του Nτ. Ριµπολόβλεφ, γεγονός που σηµαίνει ότι µπορεί να οικοδοµήσει τα κτίσµατα που επιθυµεί. Πλέον, αποµένει να καταθέσουν οι επενδυτές τους φακέλους για να αιτηθούν ανέγερση, δηλαδή οικοδοµική άδεια, µε τις διαδικασίες που ακολουθούνται για όλους τους πολίτες. Το αίτηµα αυτό µπορεί να κατατεθεί είτε απευθείας σε εµάς είτε στο υπουργείο Οικονοµίας και Ανάπτυξης, λόγω του ειδικού καθεστώτος δόµησης που ισχύει στα νησιά», προσθέτει ο ίδιος.

Από τότε που απέκτησε το νησί για λογαριασµό της κόρης του Εκατερίνα, ο Ντµίτρι Ριµπολόβλεφ έχει κάνει εκτεταµένες εργασίες επισκευής και ανακαίνισης στα υπάρχοντα κτίρια. Πλέον, όµως, θέλει να χτίσει ένα σπίτι προσαρµοσµένο στις δικές του απαιτήσεις, καθώς επίσης βοηθητικά κτίρια που θα λειτουργήσουν ως ξενώνες για τους καλεσµένους της οικογένειας.

«Η παρουσία του Ντ. Ριµπολόβλεφ αποτιµάται θετικά για την περιοχή, καθώς έχει προσφέρει κάποια πράγµατα και θα µπορούσε να προσφέρει ακόµα περισσότερα. Τα νέα κτίσµατα είναι προφανές ότι σηµαίνουν και θέσεις εργασίας για ανθρώπους από τον τόπο µας, γεγονός πολύ σηµαντικό», επισηµαίνει ο δήµαρχος Λευκάδας.

Παράλληλα, εξηγεί ότι το νησί προσελκύει το ενδιαφέρον νέων επενδυτών ακόµα και από τη µακρινή Κίνα. «Είναι µια περίοδος που βρισκόµαστε σε διαπραγµατεύσεις για σηµαντικές επενδύσεις στη Λευκάδα. Είµαστε σε επαφή µε επιχειρηµατικά σχήµατα από διάφορες γωνιές του πλανήτη, ακόµα και από την Κίνα, που θέλουν να επενδύσουν στον τοµέα του τουρισµού».

ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ» Ο ΦΑΛΚΑΟ

Στη Λευκάδα βρέθηκε για λίγες ηµέρες ο ποδοσφαιριστής της Μονακό Ρανταµέλ Φαλκάο, καθώς η οµάδα του (που ανήκει στον Ντµίτρι Ριµπολόβλεφ) έχει αδελφοποιηθεί µε τον Οδυσσέα Νυδρίου.

Για τη γιορτή του ενός χρόνου από την αδελφοποίηση, ο Κολοµβιανός σταρ έπαιξε µπάλα στο Νυδρί µε τον Γιώργο Καραγκούνη και τους ποδοσφαιριστές του Οδυσσέα, προκαλώντας ενθουσιασµό στους µικρούς θαυµαστές του.

Οσοι τον είδαν από κοντά λένε ότι έγινε ένα µε τα παιδιά που τον περικύκλωναν για αυτόγραφα και selfi es, χωρίς να έχει συµπεριφορά σταρ ούτε στο ελάχιστο.

Στο νησί έφτασε τη ∆ευτέρα και έµεινε έως την Πέµπτη, φιλοξενούµενος µε την οικογένειά του στον Σκορπιό.
Ο παίκτης της Μονακό δήλωσε µαγεµένος από τα σµαραγδένια νερά στα οποία κολυµπούσε κάποτε η Τζάκι Κένεντι-Ωνάση και πληµµύρισε µε χαρακτηριστικά ενσταντανέ τον λογαριασµό του στο Instagram. Παρότι, µάλιστα, δεν έχει καλοκαιριάσει ακόµα, δεν δίστασε να βουτήξει στη θάλασσα µαζί µε την έγκυο σύζυγό του και τα παιδιά τους.

Πηγή: www.parapolitika.gr

Προηγουμενο αρθρο
Λευκάδα: δράσεις και αποδράσεις [video]
Επομενο αρθρο
Ξεκίνησε η μερική αποκατάσταση στο οδικό δίκτυο Κομηλιού - Ιράς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.