HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΠερπατώντας στη Λευκάδα

Περπατώντας στη Λευκάδα

Η περιπατητική ομάδα είναι ανοιχτή. Ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν καθώς και η ακολουθούμενη διαδρομή διαφέρει κάθε φορά. Φιλοξενήθηκα την Τρίτη 5 Απριλίου στην ομάδα μετά από πρόσκληση του Γιάννη Φίλιππα. Αυτός, η σύζυγος του και εγώ, ήμασταν οι μόνοι Έλληνες της παρέας. Οι υπόλοιποι ήταν Άγγλοι, Γάλλοι, Ολλανδοί και Βέλγοι. Και δεν ήταν λίγοι! 14 άτομα συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία της Κατούνας και περπατήσαμε μια κυκλική διαδρομή κάτω από το χωριό, 6,4 χιλιομέτρων. Ο περίπατος διήρκησε 2 ώρες. Στις 12:00 η παρέα επέστρεψε στην πλατεία της Κατούνας και απόλαυσε καφεδάκι στο καφενείο «Μέθεξις» του Θοδωρή Γουρζή.

DSC_0928

Εκτός από την αφεντιά μου οι υπόλοιποι είναι τακτικοί περιπατητές. Η διάθεση ήταν ευχάριστη και το ηθικό ακμαιότατο. Είχαμε την τύχη να είναι μαζί μας σήμερα και η Lida Out*. Κοντά στην ολάνθιστη φύση, με θέα τη θάλασσα, μέσα στις ομορφιές και τα αρώματα της γης, περπατήσαμε και απολαύσαμε μια σχετικά εύκολη για τους περιπατητές διαδρομή. Χωρίς καθόλου ψάξιμο, στο διάβα μας συναντήσαμε και φωτογραφίσαμε τρία διαφορετικά είδη αυτοφυούς ορχιδέας.

56

Ο περίπατος κοντά στη φύση εκτός από τα οφέλη στην σωματική και ψυχική υγεία, αποτελεί και μια ευκαιρία σε ντόπιους και ξένους να γνωρίσουν την άλλη, γνήσια Λευκάδα, που βρίσκεται μακριά από τους συνήθεις τουριστικούς προορισμούς.

DSC_0918

Στις περιπατητικές διαδρομές που ακολουθεί η ομάδα έχει οδηγό το βιβλίο της Linda Out «Περπατώντας»,* Στο βιβλίο η συγγραφέας περιγράφει λεπτομερώς 30 διαδρομές στο νησί, που διακρίνονται για την μεγάλη ποικιλία και τις εναλλαγές του τοπίου. Προσπαθούν, όσο είναι δυνατόν, να αποφεύγουν τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους και φροντίζουν για ένα ευχάριστο τέλος των διαδρομών στα καφενεία των χωριών. Το πρόγραμμα δημιουργείται από την ομάδα και προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες και την περιπατητική ικανότητα κάθε ομάδας.

DSC_0901

Από τον καλαίσθητο ιστότοπο: Walking in Lefkada που δημιούργησε η περιπατητική ομάδα αντιγράφουμε τα παρακάτω:

«Θαυμάστε την υπέροχη φύση της Λευκάδας ακολουθώντας παλιά μονοπάτια και νεότερους δρόμους. Ανακαλύψετε γραφικά ορεινά χωριά, παλιά μοναστήρια και τα απομεινάρια μιας άλλης εποχής, όταν η οικονομία του νησιού βασίζονταν στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Αφήστε να σας κατακλύσουν τα χρώματα και τα αρώματα της πολυποίκιλης λευκαδίτικης φύσης και γνωρίστε τα σπάνια και κοινότερα φυτά και λουλούδια της. Γνωρίστε την φύση της Λευκάδας, πλούσια σε νερά, καταπράσινες κοιλάδες και φαράγγια, αλλά και εντυπωσιακούς ορεινούς όγκους.»

DSC_0931* Η Lida Out γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και εργάστηκε στη Διεύθυνση Αποκατάστασης ιστορικών μνημείων. Από το 1996 ζει με τον Έλληνα σύζυγό της στη Λευκάδα. Μετά από χρόνια περιπατητικής εξερεύνησης του νησιού, το 2013 εξέδωσε από τις εκδόσεις fagottobooks έναν εύχρηστο και κατατοπιστικό οδηγό με τίτλο «Λευκάδα Περπατώντας».

Προηγουμενο αρθρο
Καταγγέλλω 30 έλληνες δημοσιογράφους
Επομενο αρθρο
Τσάμπα πονόψυχοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.