HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣυνάντηση Επιμελητηρίου με εκπροσώπους Επαγγελματικών – Εμπορικών Συλλόγων Λευκάδας

Συνάντηση Επιμελητηρίου με εκπροσώπους Επαγγελματικών – Εμπορικών Συλλόγων Λευκάδας

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λευκάδας πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του φορέα δυο συναντήσεις τη Τρίτη 26/1 και την Πέμπτη 28/1 με εκπροσώπους των εμπορικών και επαγγελματικών σωματείων του νησιού.

Στις συναντήσεις εκτός από τη διοίκηση του φορέα παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας, Αντώνης Δουβίτσας, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελλομένου, Ελένη Ροντογιάννη, η Πρόεδρος και το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Καρυάς, Σοφία Σταύρακα και Γιάννης Κατωπόδης, ο Πρόεδρος και το μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Νικιάνας, Στέφανος Μανωλίτσης και Σπύρος Κηρομύτης. Τα θέματα που συζητήθηκαν συνοψίζονται:

α) Στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Τονίστηκε ότι πρέπει να ληφθούν όλες οι δράσεις προκειμένου να καταστεί απολύτως σαφής στο καταναλωτικό κοινό του νησιού η ανάγκη της υποστήριξης των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατά συνέπεια της τοπικής οικονομίας, κι όχι των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, που βγάζουν στο εξωτερικό τα χρήματα των καταναλωτών.

β) Η επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό: Ομόφωνα οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη της συμμετοχής στην απεργία της ερχόμενης Πέμπτης και του κλεισίματος των επιχειρήσεων εκείνη την ημέρα προκειμένου να υπογραμμιστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια η πλήρης αντίθεση του επιχειρηματικού κόσμου στο εν λόγω νομοσχέδιο, η ψήφιση του οποίου θα δώσει τη χαριστική βολή στους επαγγελματίες.

γ) Το θέμα του παραεμπορίου: Οι παριστάμενοι υπογράμμισαν την τεράστια σημασία της αντιμετώπισης των κρουσμάτων παραεμπορίου στο νησί, καθώς πλήττονται ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, που βαρύνονται με όλες τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις που συνεπάγεται η λειτουργία των επιχειρήσεων τους. Χαρακτήρισαν παράνομο το καθεστώς λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στη πόλη της Λευκάδας (με βάση τις αποφάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής) και υπογράμμισαν την ανάγκη της άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών από τη νέα δημοτική αρχή προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγουμενο αρθρο
Η ανακοίνωση για την απεργία του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Πανλευκάδιος - Κεραυνός Θεσπρωτικού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.