HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣύβρος Λευκάδας: Πολύ πληκτρολόγηση για το τίποτα;

Σύβρος Λευκάδας: Πολύ πληκτρολόγηση για το τίποτα;

Παρά το αιχμηρό απαγγελτικό ύφος γραφής μου, που σκοπό είχε να προβληματίσει τους διοργανωτές, για αναζήτηση αιτιών και λειτουργικές βελτιώσεις, σχετικά με τα καρναβαλικά παρατράγουδα, γιατί πάντα υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης και εκφράζοντας αποκλειστικά της δικές μου απόψεις, επανέρχομαι κύρια μετά την ανακοίνωση του Πνευματικού Κέντρου, που αντί για προβληματισμό και αυτοκριτική, μάλλον αυτό εγκωμιάζεται και διευκρινίζω ότι για εμένα δεν υπάρχει θέμα, σκοπιμοτήτων, προθέσεων και κάθε μορφής διακρίσεων, απλά σοβαρών οργανωτικών κενών.

Η ανακοίνωση μας λέει:

Η ράβδος ήταν ο τόνος στο δέκα, που δεν μειώνει σε τίποτε τα ισάξια αλλά δεκάρια. Δηλαδή έχουμε τρεις αριστούχους μαθητές με άριστα δέκα, αλλά την υποτροφία την παίρνει το ένα. Με πολύ σεβασμό εδω … …. ..

Για την ισοψηφία φταίει η αποχώρηση την τελευταία στιγμή ενός μέλους της επιτροπής αξιολόγησης. Δεν υπήρχαν αναπληρωματικά μελή; δεν υπήρχε πρόεδρος του οποίου η ψήφος, σε ισοψηφία έχει μεγαλύτερη βαρύτητα; η ψηφοφορία ήταν ως έπρεπε μυστική; υπήρχαν κριτήρια αξιολόγησης π.χ. Καλύτερη σάτιρα, πρωτοπόρα ιδέα, ιδιοκατασκευές, σκηνικά, κοστούμια, δρώμενα;

Για τον ήχο φταίει η λιτότητα, γιατί επιλέγεται η φτηνότερη προσφορά. Στον διαγωνισμό για ηχολήπτη μέτρησαν παράγοντες όπως ο τεχνικός εξοπλισμός, η τεχνογνωσία και η εμπειρία των ενδιαφερομένων; έγινε σχετική δοκιμή; Για τον κακό φωτισμό φταίει η διαδρομή διότι δεν φωτίζεται επαρκώς. Μα αφού το γνωρίζουμε γιατί δεν κάναμε το πολύ απλό να ξεκινήσουμε έγκαιρα η λίγο νωρίτερα την παρέλαση; όταν μάλιστα ο κόσμος ήταν ήδη στην αναμονή;

Το ποιο σημαντικό είχε παρθεί δημοκρατικά με πλειοψηφία η απόφαση του διαγωνισμού για το έπαθλο και έγινε και αναγγελία της, σε συνέντευξη στελέχους του Π.Κ. σε τοπικό ραδιόφωνο. Όλα αυτά μέρες η εβδομάδες πριν την εκδήλωση, όταν οι σοβαρές συμμετοχές δουλεύουν, θέμα και κορμό συμμετοχής πολλούς μήνες πριν . Εύλογο ερώτημα η πρόσκληση από την αδελφοποιημένη πόλη πότε έφτασε στο Π.Κ.; Πότε αποφασίστηκε η εκπροσώπηση του Δήμου; Δεν θα ήταν καλύτερο στις λίγες γνωστές συμμέτοχες να είχαν κοινοποιηθεί έγκαιρα και έγγραφα ακόμη και η πρόσκληση από Γαλλία; Θα ψάχναμε τώρα ποιος είπε και τι που και πότε;
Συμπερασματικά κατά την ταπεινή μου γνώμη, χρειάζονται:

Σύνταξη κανονισμού λειτουργίας της αρμόδιας Δημαρχιακής επιτροπής η βελτίωσης του υπάρχοντος, ενδεικτικά να ξεκαθαρίζει ότι:
Σε περίπτωση βραβείων αυτά θα πρέπει να προαναγγέλλονται με εύλογο χρόνο τουλάχιστον μερικών μηνών.
Να προβλέπει αναπληρωματικά μέλη και να βαραίνει η ψήφος του προεδρεύοντος σε περίπτωση ισοψηφίας.
Η ψηφοφορία να είναι μυστική.
Να τεθούν διακριτά κριτήρια αξιολόγησης με επί μέρους βαθμολόγηση και αυτό επίσης να κοινοποιείται γραπτά και έγκαιρα σε αυτούς που θα συμμετέχουν.
Καλοπροαίρετα και με πολύ κατανόηση για τα απρόβλεπτα και τις δυσκολίες ενασχόλησης με τα κοινά.

Υγεία και Καλό Πάσχα.

ΣΥΒΡΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Περισυλλογή και σταυλισμός ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων
Επομενο αρθρο
Προσέλαβαν στα νοσοκομεία κομμώτριες και... σαλεπιτζήδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.