HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤον κίνδυνο να βρεθεί το Μεγανήσι χωρίς Γενικό Γιατρό, καταγγέλλει ο Θανάσης Καββαδάς

Τον κίνδυνο να βρεθεί το Μεγανήσι χωρίς Γενικό Γιατρό, καταγγέλλει ο Θανάσης Καββαδάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 20 Νοεμβρίου 2018

Την άμεση προκήρυξη θέσης Γενικού Ιατρού στο Μεγανήσι ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από τον υπ. Υγείας

Τον κίνδυνο να βρεθεί το Μεγανήσι Λευκάδας χωρίς Γενικό Γιατρό, καταγγέλλει ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς σε αναφορά που κατέθεσε στον υπουργό Υγείας, ζητώντας να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να λυθεί το νέο πρόβλημα στις παροχές δημόσιας υγείας που προκύπτει για τους κατοίκους του νησιού, λόγω μη επαρκούς ιατρικού προσωπικού.

Ο βουλευτής στην αναφορά διαβιβάζει σχετικό έγγραφο του Δήμου Μεγανησίου, όπου περιγράφεται η αγωνία των κατοίκων λόγω της συνταξιοδότησης του γενικού γιατρού που υπηρετεί στο νησί στο τέλος του έτους, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δοθεί λύση που να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας στους μόνιμους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες.

Ο κ. Καββαδάς ενημερώνει το υπουργό ότι ο γενικός γιατρός έχει εκφράσει εγγράφως την επιθυμία να παρέχει τις υπηρεσίες του και μετά τη συνταξιοδότησή του εφόσον το επιτρέψουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής ζητά από τον υπουργό να αξιοποιήσει την επιθυμία του απελθόντος γιατρού και να εξακολουθήσει να υπηρετεί στο Μεγανήσι ώστε να μην υπάρξει κενό ιατρικής φροντίδας για τους κατοίκους και παράλληλα να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες προκήρυξης για την κάλυψη της θέσης Γενικού Γιατρού στο νησί.

Για να δείτε την αναφορά πατήστε εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. συλλόγου γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Σινεμά στο Φουαγιέ: «οι Πειρατές της Σομαλίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.