HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΆρχισε να χρησιμοποιείται ο κυκλικός κόμβος της Αναπαύσεως

Άρχισε να χρησιμοποιείται ο κυκλικός κόμβος της Αναπαύσεως

Έχει δυο ή τρεις μέρες που δόθηκε σε χρήση ο ημιτελής ακόμα κόμβος της οδού Αναπαύσεως. Θεωρήσαμε απαραίτητο  να αναφέρουμε ορισμένα πράγματα χρήσιμα για την κίνηση των οχημάτων στον συγκεκριμένο κόμβο.

Οι ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι έχουν σχεδιαστεί ώστε να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων σε σημεία που ενώνονται οι δρόμοι και να αποφεύγεται η συμφόρηση στα σημεία διασταυρώσεων. Παράλληλα είναι και ένα μέσο περιορισμού της ταχύτητας των οχημάτων προς αποφυγή ατυχημάτων.


Η σήμανση του κόμβου της αναπαύσεως περιλαμβάνει ανάποδο τρίγωνο. Όσα θα αναφέρουμε για την κίνηση θα ισχύουν και μετά την ολοκλήρωση του έργου με την προϋπόθεση ότι η σήμανση δεν θα αλλάξει, θα παραμείνει δηλαδή το ανάποδο τρίγωνο.

Σε όλες τις εισόδους του κόμβου της Αναπαύσεως υπάρχει το ανάποδο τρίγωνο: Υποχρεωτική παραχώρηση προτεραιότητας. Προτεραιότητα έχει αυτός που κινείται μέσα στον κόμβο. Ελέγχουμε και παραχωρούμε την προτεραιότητα σε όποιον έχει ήδη μπει στον κόμβο, όποια κατεύθυνση κι αν σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε.

Το ίδιο ισχύει και για τον κόμβο της οδού φιλοσόφων, υπάρχει ανάποδο τρίγωνο.

Στη χώρα μας σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. σε ισόπεδο κυκλικό κόμβο ισχύει η προτεραιότητα από δεξιά. Δηλαδή, αν δεν υπάρχει σήμανση να ορίζει το αντίθετο (STOP ή ανάποδο τρίγωνο) προτεραιότητα έχουν εκείνοι που μπαίνουν στον κόμβο.

(Τόσο στην Φιλοσόφων όσο και στην Αναπαύσεως υπάρχει σήμανση, άρα δεν ισχύει η προτεραιότητα από δεξιά.)

Ακόμα πρέπει να γνωρίζουμε πως πριν από την είσοδό μας σε κόμβο δεν πρέπει να ανάβουμε φλας. Φλας ανάβουμε μόνο στην έξοδο που θέλουμε να ακολουθήσουμε και ακριβώς αφού περάσουμε προηγούμενη έξοδο.

Υ.Γ.  Με την ολοκλήρωση του έργου ελπίζουμε να συμμορφωθεί και ο τοίχος του Κοιμητηρίου που γκρεμίστηκε. Με δεδομένο ότι ο υπάρχων τοίχος είναι πέτρινος και η νέα κατασκευή από μπετόν, καλό θα ήταν να δοθεί όσο το δυνατόν πιο κυκλικό σχήμα στη νέα κατασκευή  και να βαφτεί ή ασπριστεί όπως και ο υπόλοιπος τοίχος, για να μην δείχνει σαν κακό μπάλωμα αλλά να πλησιάζει στο αρχικό.

Προηγουμενο αρθρο
Κάλαντα από τα παιδιά του Ορφέα
Επομενο αρθρο
Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.