HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΆσκηση  Πυροσβεστικής στο Α΄ Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάδας

Άσκηση  Πυροσβεστικής στο Α΄ Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάδας

Στο πλαίσιο της σχολικής εκπαίδευσης για θέματα σεισμού και φωτιάς και με  σκοπό τον έλεγχο της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και τον  καλύτερο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη άσκηση ετοιμότητας, με σενάριο σεισμού και πυρκαγιάς, στο Σχολικό συγκρότημα του Α’ Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάδας.

Μια απόλυτα επιτυχημένη άσκηση  για  τα Σχολεία άλλα και την Πυροσβεστική. Το σενάριο προέβλεπε σεισμό και εκδήλωση πυρκαγιάς σε γραφείο στο ισόγειο και σε αίθουσα διδασκαλίας στον 1ο όροφο καθώς και εγκλωβισμό τραυματισμένων μαθητών.

Στην άσκηση συμμετείχαν συνολικά 12 άνδρες και από το κλιμάκιο της Βασιλικής,  4 οχήματα μεταξύ των οποίων και το γερανοφόρο όχημα, το οποίο χρειάστηκε να κατεβάσει με ασφάλεια  στο ασθενοφόρο τραυματισμένο μαθητή του 1ου ορόφου. Συμμετείχαν επίσης: η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η ΔΕΔΗΕ, η Πολιτική προστασία του Δήμου και της Περιφέρειας.

Αξιέπαινη ήταν η παρουσία των μαθητών. Παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την άσκηση. Ενθάρρυναν και χειροκροτούσαν τους πυροσβέστες στα «δύσκολα»  καθώς και τους «τραυματίες» συμμαθητές τους.

Ο υποδιοικητής  της Πυροσβεστικής κ.  Δημήτρης Ρούπας εξήγησε στους μαθητές τον εξοπλισμό της Πυροσβεστικής καθώς και στα προληπτικά μέσα αντιμετώπισης του σεισμού.  

Στο τέλος ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, Κώστας Τσίγκας μας δήλωσε:

Προηγουμενο αρθρο
Προτάσεις της Κίνησης Πολιτών για μια Αξιοβίωτη  Λευκάδα   για τους δημόσιους χώρους
Επομενο αρθρο
Εκλογές στον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.