HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΈνα τρυφερό κείμενο αποχαιρετισμού για τον δημοσιογράφο Χρήστο Μεσσήνη με καταγωγή από την Καρυά Λευκάδας

Ένα τρυφερό κείμενο αποχαιρετισμού για τον δημοσιογράφο Χρήστο Μεσσήνη με καταγωγή από την Καρυά Λευκάδας

(Το κείμενο στάλθηκε από την Ιουστίνη Φραγκούλη η οποία σημειώνει: Ένα τρυφερό κείμενο αποχαιρετισμού από την Eleni Spanopoulou για τον αγαπημένο δημοσιογράφο και φίλο Χρήστο Μεσσήνη με καταγωγή από την Καρυά Λευκάδας! Μακαρία η οδός Χρήστο αγαπημένε, στήριγμα όλων των Λευκαδιτών δημοσιογράφων!

«ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΑΣ
Φέτος κλείσαμε 50 χρόνια από τη μέρα που σε βρήκα στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ,  να φουμάρεις αρειμανίως δίπλα στον φίλο της καρδιάς μας, Κώστα Παπαϊωάννου. Οδός Φειδίου, ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ , ένα τσιγάρο δρόμος μου φάνηκε Χρήστο μου. Μισός αιώνας αδιατάραχτης Φιλίας ρε Μεσσηνη και πως τολμάς να τον διακόπτεις και να ξεκινάς πρώτος για το μεγάλο ταξίδι ?

ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ Σε αγαπήσαμε όσοι δουλέψαμε μαζί σου.

Από την ΑΥΓΗ  του Τσουπαρόπουλου μέχρι ΤΑ ΝΕΑ του Καραπαναγιωτη .

Περπάτησες κι Έφυγες με το κεφάλι ψηλά

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Δημοσιογράφος με Δ κεφάλαιο!

Με ΚΕΦΑΛΑΙΑ όλες σου οι ιδιότητες ,που γνώρισα κι αγάπησα :

Άνθρωπος, Φίλος , Άντρας, Συνεργάτης, Πολίτης, Σύντροφος, Αδελφός , Αγαπημένος, Γιός ,

Σύζυγος, Θείος και πάνω από όλα Μεσσήνης!

Ένα Λευκαδίτικο αγύριστο κεφάλι με ένα πανεξυπνο βλέμμα στα γαλάζια σου μάτια κι εκείνο το ειρωνικό χαμογελάκι , που τόσο θα μου λείψει Χρήστο μου .

Μαζί με τους καυγάδες και τα ορμηνέματα σου, οι διορθώσεις σου στα κείμενα μου. Η προσπάθεια να με φέρεις στα ίσια… Γι αυτό κι εγώ αγαπημένο μου στριμαδι Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σήμερα και πάντα , γιατί με προστάτεψες, με στήριξες , με ενθάρρυνες, με καμάρωσες, με παίνεψες, ΜΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕΣ.

Να σου πω εγώ τι ήσουν για όλους μας.Ήσουν ο σελιδοδείκτης μας! Ο Δημοσιογράφος , που δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Ο Αρχσυντακτης που ήξερε το θέμα πιο καλα από τον ρεπόρτερ .Ο αρθρογράφος που έγραφε με περίσσευμα Γνώσης και λάτρευε να γκρινιάζει πάντα για τη μεγαλύτερη και πιο δύσκολη ερωμένη της Ζωής του, την Ελλάδα μας.

Στη γιορτή σου φέτος πήγαμε Ραφήνα για ψαράκι Εγώ εσυ κι ο Κωνσταντίνος. Στη δίκη μας γιορτή την Κυριακή θα έχω φέρει εγώ λουλούδια σε σένα .

Τα τελευταία ρε Φίλε Και το πρωί της Πέμπτης θα φιλήσω τον Τίμο  και θα αγκαλιάσω τη Βάσω σου, χωρις να χρειαστεί να της πω ποσο πολύ την αγάπησες.Γιατί το ξέρει και στάθηκε πάντα παληκαρι δίπλα σου. Νύφη καμαρωτή κι άξια , όπως πρόσταζε η Μάνα σου.

Δώς της , τηςΛευκαδίτισας  ένα φιλί εκεί πάνω, πες της να σου τραγουδήσει το «Είχα καρδιά που άνθιζε ωσάν το περιβόλι» κι ύστερα κάτσε δίπλα δίπλα με τον Κώστα και κάντε τσιγάρο. Μια ρουφηξιά δρόμος μέχρι να ξανανταμωσουμε Χρήστο μου . Πως ήταν εκείνο ζεϊμπέκικο με τη Χαρούλα;;

Απόψε θέλω να πιω.Τίποτα πια να μη θυμάμαι.

Ανάβω με τσιγάρα , τα σβήνω με ποτά .

Κι ας με ξαναμαλώσεις στριμάδι μου ….»

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Έφυγε” ο Χρήστος Μεσσήνης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου Χρήστου Μεσσήνη, ο οποίος «έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Ο Χρήστος Μεσσήνης γεννήθηκε στην Καρυά Λευκάδας το 1950, όπου και τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο. Τον Ιούλιο του 1970 άρχισε να εργάζεται ως εσωτερικός συντάκτης στην εφημερίδα «Ακρόπολις» ενώ από το 1971 ξεκίνησε η συνεργασία του με την οικονομική εφημερίδα «Εξπρές». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Αυγή», «Νέα Ελλάδα», «Ριζοσπάστης», «Αθηναϊκή», «Βραδυνή», τα περιοδικά «Αθηνόραμα» και «Πολιτικά Θέματα», ενώ το 1979 θα είναι η αρχή της συνεργασίας του με το «Βήμα». Θα εργαστεί επίσης στην «Ελευθεροτυπία», την «Εγνατία» και τέλος στα «Νέα».

Ο Χρήστος Μεσσήνης εργάστηκε με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό, ενώ αποτελούσε πάντοτε κύρια μέριμνά του η διαφύλαξη των αξιών και της δεοντολογίας του επαγγέλματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται βαθύτατα τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.

Η κηδεία του Χρήστου Μεσσήνη θα τελεστεί την Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023, στις 10.00 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στον Νέο Βουτζά.

Προηγουμενο αρθρο
Μαδουρή: Το ιδιωτικό νησί-κόσμημα δίπλα στον Σκορπιό είναι ένας παράδεισος με μια απίστευτη ιστορία
Επομενο αρθρο
Η ομοσπονδία των απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων σχετικά με τους δασικούς χάρτες στην Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.