HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΈχει νόημα ο στιγματισμός των προορισμών;

Έχει νόημα ο στιγματισμός των προορισμών;

του Κωνσταντίνου Στ. Δεριζιώτη

Παρακολουθώ και εγώ, με αγωνία την εξέλιξη του ανοίγματος της Ελλάδας, στον διεθνή Τουρισμό, όπως και όλοι οι άνθρωποι του Τουρισμού και όχι μόνο.

Ξεκίνησαν κάποια κρούσματα, όπως ήταν αναμενόμενο και η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές, παρακολουθούν πολύ στενά και παρεμβαίνουν με διορθωτικά μέτρα, όπως ακριβώς οφείλουν.

Υπάρχει κάποιος που περίμενε ότι δεν θα υπήρχαν κρούσματα;

Αμφιβάλλω.

Άλλωστε και η χαλάρωση των Ελλήνων πολιτών είναι παραπάνω από εμφανής, γι’ αυτό και οι συνεχείς προειδοποιήσεις από την πλευρά της Πολιτείας.

Όμως το δικαιολογημένο ενδιαφέρον όλων για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ, με το αν ένα κρούσμα εμφανίζεται στην Θάσο, στην Αιδηψό ή στην … Καρδιτσομαγούλα.

Μόλις ένα κρούσμα επιβεβαιωθεί, ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα, και μπαίνει σε καραντίνα.

Η μόνη επίπτωση της γνωστοποίησης του γεωγραφικού προορισμού του κρούσματος, είναι ο στιγματισμός και οι ακυρώσεις κρατήσεων, που έρχονται ΑΜΕΣΑ, επιτείνοντας την ασφυξία των τουριστικών επιχειρήσεων, ξενοδοχείων, καταλυμάτων, εστιατορίων, κ.ο.κ..

Και να μην πω βέβαια για τα φοβερά «ρεπορτάζ» των καναλιών, που στέλνουν δημοσιογράφους και συνεργεία και τραβάνε πλάνα από τους δυστυχείς τουρίστες που κοιτούν από τα μπαλκόνια…

Τρανό παράδειγμα η Αιδηψός: Και οι 87 που τέθηκαν σε καραντίνα, αποδείχθηκε μετά τις εξετάσεις ότι ήταν αρνητικοί στον κορωνοϊό. Τι έμεινε από όλα αυτό; Μα ο στιγματισμός του προορισμού και οι ακυρώσεις.

Ας δείξουμε όλοι μια αυτοσυγκράτηση και ας σταματήσουμε να πριονίζουμε το κλαδί, στο οποίο καθόμαστε.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανακοινώνεται ένα κρούσμα τουρίστα που σημειώθηκε.

Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλοι οι αρμόδιοι κι ας πράξουν τα δέοντα.

Για το καλό του ελληνικού Τουρισμού.
Για το καλό της Ελλάδας.

Πηγή: https://money-tourism.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Ο Φίλιππος Σίδερης απ’ το Αθάνι για το νέο βιβλίο του Θοδωρή Γεωργάκη: «Τα που θυμάμαι μολογώ. Σεργιάνι στη Λευκάδα του χθες»
Επομενο αρθρο
Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μεγανησίου Παύλος Δάγλας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.