HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑγωνιστικό Μέτωπο Λευκάδας: Κατάργηση του δημοτικού συμβουλίου από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου

Αγωνιστικό Μέτωπο Λευκάδας: Κατάργηση του δημοτικού συμβουλίου από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ  (Α.ΜΕ.Λ)

Κατάργηση του δημοτικού συμβουλίου από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου.

Μετά από μεγάλες καθυστερήσεις και αιτήσεις του δημοτικού συμβούλου  του Αγωνιστικού Μετώπου Λευκάδας, την Τετάρτη 13 Απριλίου στο δημοτικό συμβούλιο έγινε η  συζήτηση για το Τουριστικό περίπτερο στο Κάστρο. Μια συζήτηση παραλογισμού και αυθαιρεσίας.

Και αυτή τη φορά οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ήταν ενήμεροι αφού ο εισηγητής πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, δεν είχε δώσει εισήγηση στους δημοτικούς συμβούλους, δεν έδωσε κανένα στοιχείο, μελέτες, γνωμοδοτήσεις και λοιπά.

Παρουσίασε σε 3D!!! προβολή τα κτίσματα που θέλει να  φτιάξει ο ανάδοχος , μια μελέτη που ήδη είχε απορριφθεί τεκμηριωμένα από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας!!!!

Τις μέρες πριν από τη συνεδρίαση  παρά το ότι ζητήθηκαν δεν έδωσε τη «μελέτη» και τα σχέδια που απορρίφθηκαν. Στη συνεδρίαση αρνήθηκε να αναγνώσει την αρνητική γνωμοδότηση του  Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής!!!!!

Ο διορισμένος από το Δημοτικό Συμβούλιο μη αιρετός, πρόεδρος  ισχυρίστηκε ότι όταν ολοκληρώσει τη  δουλειά του θα δώσει στη δημοσιότητα τα πάντα.

Η μείζονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο χαρακτήρισε «υπόλογους» τον πρόεδρο και τη διοίκηση του Λιμενικού ταμείου, η προηγούμενη Δημοτική αρχή αναρωτιούνταν ,χωρίς να πάρει απάντηση, πόσες φορές θα πάει η μελέτη στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής!!!, η παράταξη του Διαύλου ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία και οι δύο παρατάξεις Αγωνιστικό Μέτωπο Λευκάδας και Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσαν πρόταση να αποπεμφθεί η εταιρεία.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν υιοθέτησαν, ούτε την απόκρυψη από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου σχετικών εγγράφων, ούτε την με κάθε τρόπο προσπάθεια διευκόλυνσης της εταιρείας.

Κι’ αυτό παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δύο αρνητικές τεκμηριωμένες γνωμοδοτήσεις από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για τις δύο  «μελέτες» που υποβλήθηκαν μία πέρυσι και μια φέτος .

Στην συνεδρίαση του ΚΑΣ που δόθηκε θετική γνωμοδότηση με όρους και προϋποθέσεις , δεν προσκόμισε την πρώτη αρνητική γνωμοδότηση 

Όταν συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις από πολλούς δημοτικούς συμβούλους τότε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου τους απαξίωσε δηλώνοντας αυθαίρετα: «όσο είμαστε εμείς στο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου εμείς αποφασίζουμε,  εσείς μπορείτε μόνο να μας καταργήσετε»

Να θυμίσουμε ότι στο Λιμενικό Ταμείο συμμετέχουν  πέντε δημοτικοί σύμβουλοι Λευκάδας για να μεταφέρουν τις απόψεις και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας και όχι για να ασκούν δικές τους προσωπικές πολιτικές.

Με αυτό τον τρόπο απαξιώνεται και η ίδια η δημοτική αρχή η οποία απέναντι σε αυτή την προκλητικότητα του προέδρου του Λ.Τ. σιωπά, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά.  

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αρνήθηκε την παρέμβαση στην συζήτηση της Πρωτοβουλίας «Ελεύθερες παραλίες Κάστρο Τουριστικό Περίπτερο» ,καθώς και πολλών άλλων πολιτών που επιθυμούσαν να μιλήσουν, αρνήθηκε να διαβάσει την εισήγηση και την πρόταση της Ομοσπονδίας των απανταχού Λευκαδίτικων  Συλλόγων η οποία τεκμηριωμένα ζητούσε την ακύρωση του διαγωνισμού με βάση την ίδια τη διακήρυξη.   

Η πρόταση αυτή λέει:

 ‘Πιστεύουμε ότι είναι η στιγμή το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του να ζητήσει  από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να απεμπλακεί από την διαδικασία παραχώρησης που ξεκίνησε από το 2018  και να προχωρήσει στην ακύρωση του διαγωνισμού σύμφωνα με το άρθρο 9.9 της διακήρυξης  που προβλέπει ότι « Εάν οι μελέτες του πλειοδότη-παραχωρησιούχου …δεν τύχουν της εγκρίσεως του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής του Νομού Λευκάδας…  ο κύριος του έργου μπορεί να διακόψει τη διαδικασία του διαγωνισμού..¨

Δύο παρατάξεις το «Αγωνιστικό Μέτωπο Λευκάδας» και η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσαν πρόταση να ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο να σταματήσει εδώ και τώρα  η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης

Το προεδρείο και η δημοτική αρχή δεν έβαλαν καν για ψήφιση την πρόταση και προχώρησαν στο επόμενο θέμα της ημερήσιας διάταξης!!!!!…..

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής από εδώ και πέρα είναι τεράστιες.

Είναι φανερό ότι είναι μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν μπορεί να συνεχίζεται η πολιτική με τον ίδιο τρόπο λες και δεν συμβαίνει τίποτα.

Η συμπεριφορά του Λιμενικού Ταμείου στην περίπτωση της παραχώρησης του λιμανιού του Περιγιαλιού στον Ρώσο ολιγάρχη, δείχνει ότι μπροστά στην εξυπηρέτηση συμφερόντων, αυθαιρετούν. 

Υπάρχει ήδη ,μετά την προσφυγή τους, η δικαίωση των κατοίκων του Περιγιαλιού ,για την προσπάθεια να παραδοθεί το λιμάνι εκεί στο Ρώσο ολιγάρχη, καθώς και το πρόστιμο που επέβαλε η Περιφερειακή αρχή της Λευκάδας στο Λιμενικό Ταμείο.

Για το Τουριστικό Περίπτερο στο Κάστρο η διακήρυξη  αναφερόταν στα κτίρια  και όχι στα 8 στρέμματα του κοινόχρηστου χώρου.

Το  Συμβούλιο  Αρχιτεκτονικής για άλλη μία φορά προστάτεψε θεσμικά το περιβάλλον, το Τουριστικό Περίπτερο και τον Αρχαιολογικό χώρο.

Προστάτεψε την ποιό όμορφη παραλία της Βόρειας Λευκάδας, την παραλία της πόλης, αυτή που χαρήκαν δεκάδες χιλιάδες Λευκαδίτες στο παρελθόν και οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε για χιλιάδες άλλους που τη χαίρονται σήμερα και για τις γενιές που θ’ αρθούν.

Είναι φανερό πως η προσπάθεια χρόνων που καταβάλει η Δημοτική αρχή ,με πλήρη κάλυψη της προηγούμενης, μέσα από το Λιμενικό Ταμείο έχει φθάσει σε αδιέξοδο.

Πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα το ξεπούλημα του Τουριστικού Περιπτέρου και της παραλίας του Κάστρου. Να προστατευθεί ο δημόσιος ,κοινόχρηστος και ελεύθερος χώρος της παραλίας.

Ο Δήμος οφείλει να διεκδικήσει και να βρει χρήματα από το πράσινο ταμείο και να αποκαταστήσει το κτίριο  με πλήρη σεβασμό στον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της αρχικής μελέτης για να λειτουργήσει σε όφελος της κοινωνίας και όχι των αρπακτικών του κέρδους. 

Αλλαγή πολιτικής υπερ των συμφερόντων των Δημοτών για το Τουριστικό Περίπτερο και αλλαγή της Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου είναι άμεσα καθήκοντα και υποχρεώσεις του Δήμου. 

Μπορεί μπροστά στις ερχόμενες εκλογές να γίνονται κινήσεις για κυβερνητικές στηρίξεις σε σχήματα και υποψήφιους δημάρχους όμως  ο χρόνος τελειώνει  και οι πολίτες θα κρίνουν τον καθένα «κατά τα έργα του».

ΛΕΥΚΑΔΑ  17-4-2022

Προηγουμενο αρθρο
Κίνα: Αδιανόητες εικόνες από το λόκνταουν στη Σαγκάη
Επομενο αρθρο
Κυκλοφόρησε το 213ο φύλλο της εφημερίδας «Ηχώ της Λευκάδας»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.