HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑθλητικές εγκαταστάσεις και Νυδρί – παράλληλοι δρόμοι

Αθλητικές εγκαταστάσεις και Νυδρί – παράλληλοι δρόμοι

Δημοσιεύουμε παρακάτω πρόταση αναγνώστη, με την ευχή να βρεθούν ευήκοα ώτα, προβληματισμός και κινητοποίηση  μεταξύ των κατοίκων. Οι αρμόδιοι βρίσκονται ως συνήθως… έτη φωτός μακριά.

«Στο Νυδρί και τους περιξ οικισμούς που είναι αρκετοί, με τα πολλά ξενοδοχεία, δωμάτια,  εστιατόρια κ.α, δεν υπάρχει κάτι εξίσου σημαντικό και ουσιαστικό όσο τα παραπάνω, τόσο για τους  τουρίστες όσο και για τους μόνιμους κατοίκους του (κυρίως για τους μόνιμους κατοίκους του),  οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις. 

 Ένα χώρο που θα μπορεί χειμώνα και καλοκαίρι, ημέρα και νύχτα τόσο οι κάτοικοι της περιοχής  όσο και των γύρω οικισμών μαζί με τους τουρίστες που έρχονται το καλοκαίρι να αθλούνται  οποτεδήποτε το θελήσουν. 

Σε αυτό το χώρο θα μπορούν ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5 χ 5, ένα γήπεδο τένις, ακόμα και χώρος για τρέξιμο να δίνουν μια υγιή και ευχάριστη έξοδο τόσο για τους νέους  όσο και για τους μεγαλύτερους. 

 Δυστυχώς και σε αυτό το τομέα ισχύει το κάθε πέρυσι και καλύτερα. Κάποτε υπήρχαν στο Νυδρί  και στη γύρω περιοχή 4 γήπεδα μπάσκετ καθώς και το γήπεδο ποδοσφαίρου του ΟΔΥΣΣΕΑ  ανοιχτό για το κοινό για ασφαλή τρέξιμο. 

Σήμερα το γήπεδο μπάσκετ στο Περιγιάλι έχει καταστραφεί ολοσχερώς, το γήπεδο μπάσκετ στο  Βλυχό υπό κατάρρευση και πλήρη απαξίωση ενώ το γήπεδο μπάσκετ στο γήπεδο του ΟΔΥΣΣΕΑ  Νυδριού έπαψε να υπάρχει προ αρκετών ετών, άγνωστο γιατί.  

Έχουμε λοιπόν μια τοπική κοινωνία που δεν έχει ένα ασφαλή χώρο για τρέξιμο αφού το γήπεδο  παραμένει κλειστό για το κοινό και ανοίγει μόνο στις προπονήσεις της ομάδας, με αποτέλεσμα αυτοί που θέλουν να τρέξουν να το κάνουν στους δρόμους με προφανή κίνδυνο για τη σωματική  υγεία των αθλούμενων. 

Για το τέλος άφησα το γήπεδο μπάσκετ και βολλευ στο Λύκειο Νυδριού που επί 30 και πλέον  χρόνια έδωσαν ότι μπορούσαν στη νεολαία της περιοχής – και ειδικά τα τελευταία 10 έτη μιας και  ήταν ότι είχε απομείνει – και που αν δεν ήταν και τα λίγα χρήματα του κου ΡΙΜΠΟΛΟΒΛΕΦ για να  γίνει αυτή η μικρή ανανέωση – πασάλειμμα το λέω εγώ (λίγη άσφαλτο και 5 κιλά χρώμα ενώ θα  χρειαζόταν ταρτάν με σωστή απορροή των υδάτων της βροχής και φωτισμός), αργά ή γρήγορα  θα είχε την κατάληξη των προηγουμένων. 

 Η διαφορά είναι ότι εδώ, έχει καθημερινά παιδιά που αθλούνται λόγω σχολείου και θα έπρεπε οι  γονείς να έχουν ενεργοποιηθεί εδώ και χρόνια (σύλλογος γονέων και κηδεμόνων), αλλά μάλλον δεν  τους ενδιαφέρει η άθληση και η υγεία των παιδιών τους. 

Ξεκίνησα λοιπόν τα mail στους υπευθύνους από πέρυσι με φωτογραφίες της κατάστασης και  φυσικά πήρα την γνωστή απάντηση ‘’ότι είναι σε γνώση μας και τα έχουμε επισημάνει και εμείς’’  μπλα, μπλα, μπλα, αποτέλεσμα η γνήσια ελληνική λύση ήταν να βγουν τα στεφάνια από τις  μπασκέτες για να μην μπορεί να παίξει κανείς και το πρόβλημα λύθηκε !!! 

Προφανώς ίσως και να λειτούργησε και ευνοϊκά η πίεση με αποτέλεσμα την μικρή έστω  αναβάθμιση του γηπέδου στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ –ΛΥΚΕΙΟ Νυδριού. 

Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφέρω πως ένα μικρό αθλητικό κέντρο με σωστή διαχείριση και  οργάνωση θα μπορούσε να αποτελέσει ένα επίσης οικονομικό έσοδο για το δήμο τους  καλοκαιρινούς μήνες . 

 Θα ήμουν πολύ ευτυχής για μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη ανταπάντηση στα παραπάνω.

ΝΥΔΡΙ – ΛΕΥΚΑΔΑ 21/10/2021 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΠΑΣ
»

Προηγουμενο αρθρο
Meteo: Επιστρέφουν οι βροχές την Παρασκευή -Σε ποιες περιοχές
Επομενο αρθρο
Θ. Καββαδάς: «Δασωμένοι Αγροί: Σύντομα νομοθετική ρύθμιση που δίνει λύση για χιλιάδες ιδιοκτήτες...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.