HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Λευκάδας για τα δασικά»

«Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Λευκάδας για τα δασικά»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Λευκάδας για τα δασικά»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, ανοιχτή συνέλευση κατοίκων του νησιού  με θέμα: «Δασικοί χάρτες», τρόποι δράσης για την διεκδίκηση λύσης σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί  στα Ιόνια νησιά με την εφαρμογή του ν.4819/2021(αρ.152).

Η ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων Λευκάδας για τα δασικά στις 22-02-2023, έγινε μετά από τις ‘ανοιχτές συνελεύσεις  κατοίκων για τα δασικά’ στα χωριά , μετά τα δύο Δ.Σ. που έγιναν στις 04-02-2023 & 17-02-2023, την παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δασών Λευκάδας στις 14-02-2023  του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας και το συλλαλητήριο του Ε.Κ. Λευκάδας, σωματείων και φορέων στις 21-02-2023. 

 Προκειμένου να αποσυρθεί το επίμαχο άρθρο 152 του ν.4819/2021 και την άμεση υπαγωγή στο προηγούμενο νομικό καθεστώς στα Ιόνια νησιά, αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:

–   Να κλείσει η γέφυρα προειδοποιητικά, την Πέμπτη 2 Μαρτίου από τις 12:00-14:00 

–  Να γίνει ξανά πρόταση στον Δήμαρχο ώστε να κλείσουν οι υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας την ίδια ημέρα (02-03-2023), σαν ένδειξη διαμαρτυρίας και να υπάρξει αντίστοιχος συντονισμός με τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.

– Να προταθεί στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας ώστε να γίνει στάση εργασίας τις ώρες που θα υπάρχει η κινητοποίηση.

– Να προταθεί ξανά τόσο στο Δ.Σ., όσο και στην διοίκηση του Ε.Κ. να συμμετέχουν και να μπουν μπροστά στις πιο πάνω κινητοποιήσεις εκφράζοντας την αγανάκτηση των κατοίκων του νησιού μας, υιοθετώντας τα αιτήματα και την απόφαση του προηγούμενου μονοθεματικού Δ.Σ (στις 04-02-2023).

– Να γίνει πρόταση στην Ομοσπονδία Λευκαδίτικων Συλλόγων για εκδήλωση και κινητοποίηση στην Αθήνα με την συμμετοχή των ετεροδημοτών.

– Να λειτουργήσουν οι πυρήνες που υπάρχουν στα χωριά ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για τις παραπάνω κινητοποιήσεις.

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες (εισηγητές και πολίτες), στην «Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Λευκάδας για τα δασικά»

Προηγουμενο αρθρο
Αποκριάτικος χορός του Α.Σ. Ελπίδες Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Εγκαίνια Έκθεσης και Βράβευση Μαθητών του 13ου Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας Δήμου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.