HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΑπλόχερη και συγκινητική η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας της Λευκάδας

Απλόχερη και συγκινητική η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας της Λευκάδας

Συγκινητική και αξιέπαινη η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας των κατοίκων του νησιού στις  δοκιμαζόμενες από το σεισμό χώρες, Τουρκία και Συρία.

 Βρεθήκαμε στο Πνευματικό κέντρο μετά τις 11:00 το πρωί να προσφέρουμε κι εμείς τη μικρή μας βοήθεια.  Ήταν η στιγμή που φόρτωνε το πρώτο φορτηγό με την ανθρωπιστική βοήθεια. Συγκινηθήκαμε  και θαυμάσαμε όλους τους συμπολίτες μας για την ποσότητα αλλά και την «ποιότητα» των συγκεντρωμένων ειδών  και το Δήμο για την οργάνωση.

Ο Δήμος είχε κάνει μια καλή προεργασία. Τα ρούχα, ενδύματα, κουβέρτες παπλώματα, μαξιλάρια ήταν τοποθετημένα και συσκευασμένα σε τεράστιες μαύρες πλαστικές σακούλες και τα υπόλοιπα είδη ήταν τοποθετημένα μέσα σε κούτες. Όλες οι συσκευασίες είχαν το λογότυπο του Δήμου.

Εργαζόμενοι στις  κοινωνικές Δομές του Δήμου δούλευαν πυρετωδώς για την μεταφορά των δεμάτων στο φορτηγό, καθώς και την ταξινόμηση.
Μέχρι να φύγουμε το φορτηγό είχε γεμίσει, ενώ στον προθάλαμο του Πνευματικού κέντρου βρίσκονταν ακόμα μεγάλες ποσότητες βοήθειας και πολίτες συνέχιζαν να προσέρχονται με δέματα. Όπως μας ανέφεραν δεν έχει φτάσει ακόμα η βοήθεια από τις κοινότητες αλλά και τα σωματεία. Συγκέντρωση πραγματοποιεί επίσης και η Περιφέρεια.

Ελπίζουμε η βοήθεια που συγκεντρώθηκε στο μικρό νησί μας να φτάσει έγκαιρα και να ανακουφίσει τους πληγέντες από το σεισμό.

Προηγουμενο αρθρο
Κοπή πίτας ΝΔ Λευκάδας παρουσία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια
Επομενο αρθρο
Τσικνοπέμπτη στην Καρυά

1 Σχόλιο

  1. Ηλίας
    14 Φεβρουαρίου 2023 at 21:12 — Απάντηση

    Δυστυχώς όμως.. εμείς που είχαμε πολλά ρούχα για το κρύο Κ ποιο πολλά για τα παιδιά.. δεν τα δεχόταν κάνεις…μας είπαν να τα δώσουμε σε άλλη περιοχή εκτός Λευκάδας

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.