HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑσφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών Δήμου Λευκάδας

Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών Δήμου Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Με ουσιαστικές παρεμβάσεις βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των κοινοτήτων μας και όχι μόνο, τόσο για την ασφάλεια τους όσο και για την πιο εύκολη προσβασιμότητα».

Εγκρίθηκαν την Τρίτη 2/11/2021, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η μελέτη και ο καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», π/υ 160.000,00.

Η συγκεκριμένη μελέτη προβλέπει εργασίες ασφαλτοστρώσεων σε δημοτικές οδούς στις Κοινότητες Καρυάς, Δραγάνου, Απόλπαινας, Λαζαράτων  και Καρυωτών

Συγκεκριμένα :

Καρυά
Δρόμος από Δημαρχείο προς Πιοντάρι (230 μ)
Δρόμος Μπανέλου – Κολόκι (150 μ)

Δράγανο
Δρόμος του οποίου τμήμα είχε καταστραφεί με τον σεισμό του 2015 (190 μ)
Θα διαστρωθεί άσφαλτος επίσης και στα τμήματα πριν και μετά την προηγούμενη παρέμβαση (300 μ)

Απόλπαινα
Οδός Βαλαωρίτη (120 μ)

Λαζαράτα
Η οδός που οδηγεί στο δημοτικό σχολείο Λαζαράτων (190 μ)

Καρυωτών
Η οδός που οδηγεί από την κατασκήνωση προς το παλιό χωριό (100 μ)

Με γνώμονα την ασφαλή διέλευση των οχημάτων, οι παραπάνω δρόμοι επιλέχτηκαν σαν άμεσης προτεραιότητας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Στόχος μας, η βελτίωση του οδικού δικτύου στο μέτρο του δυνατού, σε όλο τον δήμο μας. Για τον λόγο αυτό, έχουν προγραμματισθεί κι άλλες ασφαλτοστρώσεις εντός της χρονιάς, οι οποίες και θα ανακοινωθούν.  
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Πνευματικό Κέντρο
Επομενο αρθρο
Δωρεάν ράπιντ τεστ την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Είσοδο του Διοικητηρίου

6 Σχόλια

  1. timos
    6 Φεβρουαρίου 2022 at 01:14 — Απάντηση

    καλησπερα . με ενδιαφερον παρακολουθω τη κουβεντα σας.

    αν κ ξερω κ εχω περπατησει τη περιοχη δεν ηξερα οτι υππαρχουν τοσα προβληματα ……… κ εχετε δικιο ……… αλλα γιατι δε κολατε καμια δεκαρια αφισες χειρογραφες στη Πολη
    [ Αγ.Μηνας – Δημαρχειο κλπ ] που να αναφερεται απ`τη μια το δελτιο τυπου του Κου Δημαρχου με το “τεραστιο“ εργο ασφαλτοστρωσης 1.250 μετρων [[ εργο δεκαετιων… μεγαλης εμβελειας ]] κ απ`την αλλη με λιγα λογια το προβλημα που κουβεντιαζετε ??? ωστε να μαθει ολλος ο κοσμος το ποσο δηθεν ειναι τα Δελτια Τυπου των Δημαρχουντων του νησιου μας ………
    αληθεια γιατι δε βγαζουν κ Δελτια Τυπου κ για το δρομο της Λαγκαδας [ απο Φρυα σε Αγ.Νικητα ] κ το δρομο των Εγγρεμνων ??? στους εγγρεμνους αν παει καποιος κ δε “σπασει τα μουτρα του“ ειναι πολυ τυχερος … κ αυτο το δρομο τον παρελαβαν για χρηση απ`τους λευκαδιτες κ χιλιαδες τουριστες …. κ τοσα αλλα προβληματα που εχουν τα δεκαδες χιλιομετρα του δημου/νησιου… για ολλα αυτα κ αλλα που δε γνωριζω “σιωπη ασυρματου“ αλλα για τα 1.250 μετρα ασφαλτοστρωσης Δελτιο Τυπου με φανφαρες κλπ ….

    αυτοι δε ντρεπωνται κ καλα κανουν γιατι κανουν τις “δουλειες“ τους ………….. αλλα εμεις εχουμε την υποχρεωση να τους θυμιζουμε για πιο λογο ειναι εκει ….
    εκει στη Δημαρχεια ειναι για να μας λυνουν τα προβληματα κ οχι για να κανουν τις “δουλειες“ τους

    • Κωστής Μήτσιος
      8 Φεβρουαρίου 2022 at 20:04 — Απάντηση

      @timos

      Τα γράφουμε εδώ και τα διαβάζουν όλοι και ο Δήμος. Τα έχω αναφέρει μέσω e-Mail και στο Δήμο από περίοδο Δρακονταειδή. Όλη η Λευκάδα γνωρίζει. Σε ότι με αφορά, σημειώστε πως δεν διατηρούμε επιχείρηση παρά εξοχική κατοικία και παρόλα αυτά κάθε χρόνο καθαρίζουμε από τα λούκια μέχρι την παραλια και τις ακαθαρσίες (Λευκαδίτες παρακαλώ τις αφήνουν !!!). Δεν καθαρίζουμε μόνο μπροστά στην οικία μας. Η μόνη περιοχή που έχει μηδέν αγοραστικό ενδιαφέρον για απόκτηση γης και ζήτηση για καταλύματα. Δεν είναι τυχαίο !!! Χαίρε !!!

  2. Κωστής Μήτσιος
    5 Φεβρουαρίου 2022 at 12:47 — Απάντηση

    @ Γιάννη Χειμώνα
    Αγαπητέ καλέ μας γείτονα Γιάννη. Ο ”δρόμος” που άνοιξε και φέτος όπως και πέρσυ αλλά και θα ξανά ανοίξει εις το μέλλον δεν είναι δρόμος αλλά παραλία που τσιμεντωθηκε. Υπάρχει σχέδιο πόλεως όπως γνωρίζουμε και ο δρόμος είναι εκεί που ορθά έβαλες τις μπάλες !! Ομοίως ορθά έχει αφήσει χώρο και η Χαρά. Να γίνει συνεπώς η πράξη εφαρμογής σχεδίου και να τελειώνουμε με αυτό το καρακατσουλιό και τις παρανομίες. Να ανοίξουν και όλοι οι κάθετοι δρόμοι που πονηρά αρκετοί έχουν οικειοποιηθεί λες και μπορούν να τους πουλήσουν με κίνδυνο σε περίπτωση φωτιάς να ΓΙΝΟΥΜΕ ΝΕΟ ΜΑΤΙ. Η περιοχή εκ της καρακατσουλιοσύνης και των παρεμβάσεων τύπου μπαζώματος/μπαλωμάτων/γλάστρες στην παραλία/πολεμίστρες αγωγοί ή όπως αλλιως τις αποκαλούμε έχουν υποβαθμίσει την περιοχή μας. Όσο και να καλοπίζεις τα σπίτια σου και εμείς να καθαρίζουμε με δικά μας έξοδα την παραλία, να κλαδεύει η Μϊκα τα δέντρα και να καθαρίζει τις ακαθαρσίες δίπλα στον μώλο δεν κάνουμε τίποτα.

    ΟΡΘΑ η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου δεν αφήνει να μπαζωθεί ξανά η παραλία και μπράβο στον Δήμο που ακολουθεί τον νόμο. Σε άλλη περίπτωση κινδυνεύουν με την επιβολή προστίμων και παράβαση καθήκοντος. Καθαρές μόνο λύσεις και όχι άλλα καρακατσουλιά. Χαιρετισμούς !!

    • yiannis chimonas
      5 Φεβρουαρίου 2022 at 22:38 — Απάντηση

      καλα ειπωθηκαν

  3. ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
    2 Φεβρουαρίου 2022 at 19:30 — Απάντηση

    ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΗ ΧΕΙΜΩΝΑ.ΚΑΚΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΥΓΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΣΑΣ.ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΝΤΑ.ΕΓΩ 2 ΕΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ.ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ;.

  4. yiannis chimonas
    2 Φεβρουαρίου 2022 at 08:27 — Απάντηση

    Ο κος Λυγδας δηλωνη υπερηφανος για τα μεγαλα εργα που θα…δρομολογησει,
    Πριν κανει την μεγαλη δρομολογηση καλο ειναι πρωτα να διεκπερεωση εργα τα οποια βαζουν σε κινδυνο ανθρωπινες ζωες.
    Απο τον Ιουλιο 2021 βουλιαξε ο δρομος στην παραλια της Λυγιας και εκτοτε παραμενη στο καλενταρι του κου Λυγδα ,προφασιζομενος διαφορα και κολυσιεργωντας εγκληματικα δηλωνη οτι τον εμποδιζει η κτηματικη διοτι ο δρομος ειναι παρανομος.
    Αν λεει αληθεια τοτε η κτηματικη πρεπει να μυνηση τον Δημαρχο για τα κατωθι
    1.που εδωσε οικοδομικες αδειες για ανεγερση τουριστικων κατοικιων.
    2.που τσιμεντοποιησε πλημμελως τον δρομο κε απορριματοφορο του Δημου τρυγιρνουσε …..στον παρανομο δρομο για αποκομιδη σκουπιδιων και βουλιαξε μερος του δρομου τραυματιζοντας νομιζω και εργαζομενο
    3.που ηλεκτροφωτισε….. παρανομα τον δρομο
    4.επισης αν ο κος Λυγδας ειναι αληθης στους ισχυρισμους του τοτε με την σειρα της η κτηματικη πρεπει να μυνηση τον προισταμενο της κτηματικης Λευκαδος διοτι τα ματια του βλεπουν μονο μεχρι τον βουλιαγμενο δρομο και εχει γλαυκωμα για τα επομενα 400 μετρα φερνοντας μονο προσκομματα για την συγκεγριμενη επισκευη η οποια αν δεν γινει αμεσα σε περιπτωση πυρκαγιας ειναι αδυνατη η προσβαση πυροσβεστικου οχηματος.
    5. ο κος Δημαρχος τωρα αν οντως η λυση αυτου του σοβαρου προβληματος ξεπερνα τον κο Λυγδα θα ηθελα να τον παρακαλεσω προτου πρασινιση την Λευκαδα και πριν την αγορα των ηλεκτρικων ποδηλατων καλο θα ητανε να ενημερωθη για το θεμα αν δεν το γνωριζει διοτι Κε Δημαρχε μου για φαννταστητε να εχει καποιο ατυχημα καποιος τουριστας ποδηλατωντας τι απαιτησεις θα εχει απο τον Δημο
    Με ολο τον σεβασμο
    Γιαννης Χειμωνας ( ιδιοκτητης Thalassamare τουριστικες κατοικιες )
    (ειμαι ο κυριος που στο τελευταιο μου τηλεφωνο κε Λυγδα μου ειπατε οτι επειδη ειστε ευγενης εγω και μερικοι αλλοι σας ενοχλουμε)Σας υποσχομαι οτι δεν θας σας τηλεφωνω πλεον απλως θα γραφω) Δεν θελω εγω ενας απλος πολιτης να ενοχλω ενα αντιδημαρχο,συγχωρεστε με.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.