HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑτομική έκθεση φωτογραφίας της Αλίκης Λαγκαδιανού στην Αθήνα

Ατομική έκθεση φωτογραφίας της Αλίκης Λαγκαδιανού στην Αθήνα

O Σύλλογος Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα» & η Αλίκη Λαγκαδιανού έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην ατομική έκθεση φωτογραφίας της καλλιτέχνιδος με τίτλο «Λευκάδα, Φως, Απόδραση», που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τέχνης του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων «ΜΕΛΙΝΑ», επί της οδού Hρακλειδών 66, Θησείο.

Η έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Λευκάδα τον Απρίλιο του 2023, αποτελεί μια περιδιάβαση στον γενέθλιο τόπο της καλλιτέχνιδος μέσα από αφηρημένες φωτογραφίες, που επιχειρούν να προσδώσουν στο θέμα έναν ονειρικό χαρακτήρα. Η «κίνηση» στην εκάστοτε εικόνα έχει προκύψει μέσω συγκεκριμένης τεχνικής με την φωτογραφική μηχανή (long exposure) κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, χωρίς μετέπειτα ψηφιακή επεξεργασία.

Εγκαίνια: Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 & ώρα: 18:30

Ημέρες & ώρες λειτουργίας (έως 21 Δεκεμβρίου):

Σάββατο, Κυριακή: 10:00 – 15:00

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 11:00 – 19:00

Η Αλίκη Λαγκαδιανού κατάγεται από το νησί της Λευκάδας, στο οποίο και μεγάλωσε. Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, με κύρια ενδιαφέροντά της τους τομείς του κινηματογράφου και της φωτογραφίας. Έχει συμμετάσχει με έξι διαφορετικά έργα της, οπτικά και ακουστικά, στο 14ο, 15ο και 16ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών (2021 – 2023) του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και με φωτογραφίες της στην 15η Έκθεση Φωτογραφίας από το Εργαστήριο Φωτογραφίας ΤΤΗΕ (2022). Την Άνοιξη του 2023 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση φωτογραφίας υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.

Προηγουμενο αρθρο
Το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Λευκάδας στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο
Επομενο αρθρο
Σε εξέλιξη οι εργασίες τοποθέτησης νέου χλοοτάπητα από την Π.Ε. Λευκάδας στο γήπεδο του Σύβρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.