HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑυτοί μας ξεπέρασαν!!

Αυτοί μας ξεπέρασαν!!

Κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνουμε σε ότι αφορά την οδική παιδεία και την κυκλοφοριακή αγωγή, ότι υπάρχουν και χειρότεροι από μας.

Οι ντόπιοι πίνουμε το καφεδάκι μας στην οδό Γολέμη ή στην οδό Άγγελου Σικελιανού και παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας στα 3 μέτρα. Κλείνουμε είτε το δρόμο είτε το πεζοδρόμιο, αλλά κανένας δεν δείχνει να ενοχλείται.

Μ’ αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν τα καλοκαίρια όμως, οι δικές μας παρεκκλίσεις μοιάζουν πταίσματα!

Προχτές το βράδυ, οι χώροι στάθμευσης πέριξ του Πνευματικού κέντρου ήταν υπερπλήρεις. Κάποιοι χρειάστηκε να φτάσουν μέχρι το Κλειστό για να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους. Είναι λογικό και απόλυτα φυσιολογικό γι’ αυτή την εποχή και για το πλήθος του κόσμου και των αυτοκινήτων που βρίσκονται στο νησί. Αλλά τι στην οργή διακοπές κάνεις αν δεν βγεις και λίγο έξω από το αυτοκίνητο; Αν δεν πατήσεις και λίγο στο «χώμα».

101

Ποιος από μας θα ταξίδευε σε μια ξένη χώρα και θα άφηνε το αυτοκίνητό του πάνω στη νησίδα όπως έκανε ο Βαλκάνιος φίλος μας;

102

Εδώ πάλι είμαστε πενήντα πενήντα εκτός αν το αυτοκίνητο δεξιά, με λευκαδίτικες πινακίδες, είναι νοικιασμένο!

Προηγουμενο αρθρο
Το εκκλησάκι της κυρούλας του βράχου το 1956
Επομενο αρθρο
Εσπερινός στον ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στη Νικιάνα

1 Σχόλιο

  1. iason
    8 Αυγούστου 2016 at 16:21 — Απάντηση

    ton leukaditi filo den ton dixneis omos…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.