HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΑύγουστος 1999, 50 χρόνια μετά την αποφοίτηση

Αύγουστος 1999, 50 χρόνια μετά την αποφοίτηση

Της Καίτης Κακαβούλη

Αυτή η μεγάλη παρέα που συναντήθηκε τον Αύγουστο του 1999, γιορτάζει 50 χρόνια από την αποφοίτηση της από το Γυμνάσιο Λευκάδας -σημερινό Λύκειο. Συνέφαγαν και διασκέδασαν  στην ταβέρνα «Πυροφάνι» του Χρήστου Καραβία (Τσίνα).

Ανάμεσα τους και η μητέρα μου, Δήμητρα Γεωργάκη, γεννήθηκε το 1931. Με διαφορά ένα ή δυο χρόνια, λόγω του πολέμου, την ίδια ηλικία πρέπει να έχουν οι περισσότεροι. Πολλοί από τους εικονιζόμενους συμμαθητές συνοδεύονται από τους/ τις  συζύγους τους.

 Όλοι μεγάλωσαν σε σκληρά χρόνια, μέσα στον πόλεμο και στον εμφύλιο. «Έμαθαν όλοι γράμματα», πρόκοψαν, κάποιοι διέπρεψαν.

 Το 1999, όλοι οι συμμαθητές πλησίαζαν τα 70 τους χρόνια. Είμαι σίγουρη, πως είναι όλοι ευτυχισμένοι γιατί παρά τα δύσκολα νιάτα τους μέσα στον πόλεμο, μεγάλωσαν και έζησαν σε ειρήνη. Αυτοί ήξεραν την σημασία της περισσότερο από μας.

Τόσο στις εικόνες όσο και στην παρέα, αυτός που πρέπει να έκλεψε τις εντυπώσεις -χειροκροτήθηκε κιόλας- είναι  ο Βούλης Βρεττός. Καθόλου δεν θα δυσκολεύτηκε να πλέξει τις σάτιρες του για πρόσωπα γνωστά και βιωματικές καταστάσεις.

Αναγνωρίσαμε: Νίκη Χραμόγλη, Τασία Καββαδά, Μάκης Μαμαλούκας, Εμύ Σταύρακα, Ελένη Περδικάρη, Ανθούλα Κουνιάκη, Γιάννης Μάλφας, Κώστας καλυβιώτης, Βούλης Βρεττός, Σωκράτης Κακλαμάνης.

Οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες είναι της Καίτης Κακαβούλη, το κείμενο είναι της Βιολέττας Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
«Θέαλος»: Τεράστια κηλίδα πετρελαίου σχεδόν σε ολόκληρο τον κόλπο Βλυχού-Γενίου
Επομενο αρθρο
Συναντήσεις βουλευτή Θανάση Καββαδά στην Κέρκυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.