HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΒασίλης Ν. Φέτσης: Το «Κάστρο», η Λευκάδα και οι Λευκαδίτες

Βασίλης Ν. Φέτσης: Το «Κάστρο», η Λευκάδα και οι Λευκαδίτες

Η παραχώρηση, ενοικίαση, και με οποιοδήποτε άλλη μορφή ή τρόπο, σε ιδιώτη, αποτελεί πράξη αντίθετη και εχθρική προς την θέληση του Λευκαδίτικου Λαού και της τοπικής κοινωνίας, γιατί του αφαιρεί κάτι που του ανήκει διαχρονικά, του στερεί βασικά δικαιώματα ιδιοκτησιακά, παραδοσιακά και στερείται κάθε ηθικής έννοιας και βάσης.

Το «Κάστρο» είναι άρρηκτα δεμένο με την συνείδηση των Λευκαδίων αφού ταυτίζεται με την ιστορία του τόπου μας και τη ζωή μας. Το «Κάστρο» με απλά λόγια και λίγες καθαρές κουβέντες, ανήκει στον Λευκαδίτικο Λαό και έτσι πρέπει να παραμείνει. Μπορεί να γίνει κάποια εξαίρεση, αν ο Δήμος μπορεί να το αξιοποιήσει και να το παραδώσει σαν Δημοτική επιχείρηση στους Δημότες του.

Όσον αφορά στην άσκηση αγωγών εκ μέρους της υποψήφιας αναδόχου εταιρίας εναντίον των συνδημοτισσών Πηνελόπης (Όπης) Γεωργίου και Ελένης Κατωπόδη, είναι φανερό που αποσκοπούν και στοχεύουν. Στον εκφοβισμό και τη φίμωση κάθε αντίθετης άποψης και φωνής. Μέτρο αντιδημοκρατικό και μεσαιωνικό, που δεν μπορεί να επιχειρείται στη Δημοκρατία μας και στον υπερήφανο Δημοκρατικό Λευκαδίτικο Λαό.

Τάσσομαι ανεπιφύλακτα αλληλέγγυος όπως και κάθε Δημοκράτης Λευκαδίτης και απαιτώ, όπως και το σύνολο των συμπολιτών μου, την άμεση ανάκληση των συγκεκριμένων αγωγών, αφού οι συγκεκριμένες συνδημότισσες μας, εξέφρασαν με θάρρος και παρρησία την καθολική θέληση και βούληση του Λευκαδίτικου Λαού.

Βασίλης Ν. Φέτσης
πρώην Δήμαρχος Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Πρόσκληση σε παρουσίαση βιβλίου, Δρ Ξενοφώντα Βεργίνη και Δρ Αγγελικής Μενεγάκη
Επομενο αρθρο
Ευχαριστήρια διοίκησης νοσοκομείου Λευκάδας προς τον λευκαδίτη Ιατρό, Πέτρο Μαλακάση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.